Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Dodjelom indeksa brucošima započela nova akademska godina!

Na Metalurškom fakultetu

Na Metalurškom fakultetu

Dodjelom indeksa studentima I. godine preddiplomskog sveučilišnog studija Metalurgija i preddiplomskog izvanrednog stručnog studija Ljevarstvo na Metalurškom fakultetu započela je nova akademska godina. 49 upisanih studenata ove će godine slušati jedan od dva smjera koja su mogli odabrati prilikom upisa- metalurško inženjerstvo ili industrijsku ekologiju. Oba smjera predstavljaju, uvjeren je dekan Metalurškog fakulteta Ladislav Lazić, ulaznicu u budućnost sa sigurnim radnim mjestom:

 

 

p1170545

 

Dekan Lazić otkrio je i kako su na fakultetu pokrenuli postupak revizije studijskih programa u cilju povećanja atraktivnosti studija i uspostavljanja veze s gospodarstvom- trendom koji je u Europi već prilično odmakao u svom razvoju:

 

 

p1170547

 

U Hrvatskoj danas posluje 50-tak ljevaonica sa šest tisuća zaposlenih. Perspektiva ove struke nije upitna i zato se ne smije dopustiti stagniranje fakulteta. Ideje i projekti kojima bi se unaprijedio studij su tu, ali bez Grada i Županije oni se neće moći realizirati, napominje Lazić:

 

 

Kruno Šimundić iz Zagreba studij metalurškog inženjerstva planira završiti u roku nakon čega će, vjeruje, i potraga za poslom biti olakšana:

 

 

Ove će godine kolegije na Metalurškom fakultetu slušati i četiri studenata iz inozemstva- dva iz Poljske i dva iz Crne Gore. Njihov dolazak rezultat je međustudentske razmjene koja na fakultetu uspješno funkcionira već nekoliko godina.

 

p1170554p1170556

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.