Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima

18. listopada od 12 do 14 sati na autobusnom kolodvoru u Sisku

Na dan 18. listopada svake godine obilježava se Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima. Ove godine Gradsko društvo Crvenog križa Sisak zajedno sa djelatnicima PU Sisačko moslavačke obilježit će Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima u utorak, 18. listopada 2016. godine., od 12 do 14 sati  na autobusnom kolodvoru u Sisku.

Tijekom obilježavanja Europskog dana suzbijanja trgovanja ljudima građanima će se dijeliti promotivni letci kao i prikazivati dijelovi filmova koji ukazuju na problematiku trgovanja ljudima.

Trgovanje ljudima je globalni problem koji utječe na život i krši temeljna ljudska prava, integritet i zdravlje milijuna ljudi diljem svijeta. Nastaje kao posljedica loše gospodarske situacije u nekoj zemlji, neravnopravnosti spolova, socijalne isključenosti, nejednakih mogućnosti zapošljavanja na tržištu rada, ekonomske nejednakosti i korupcije, ali i ratova i velikih katastrofa. Pod najvećim rizikom su osobe koje žive na margini društva – siromašni, nezaposleni, migranti.

Cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti građanstva o problemu trgovanja ljudima, kao jednom o najbrže rastućih i najunosnijih oblika zločina koji postaje globalni problem i predstavlja jedan od najtežih primjera kršenja ljudskih prava.

U sklopu obilježavanja Europskog dana trgovanja ljudima Gradsko društvo Crvenog križa Sisak nastoji ohrabriti ljude da izraze svoju solidarnost s milijunima žrtava trgovanja ljudima, kako bi im vratili ono što im je ukradeno – nadu.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.