Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Ivan Andres dobitnik nagrade “Krešimir Džeba” za 2016. godinu

“Dobri duh HNS-a”

"Dobri duh HNS-a"

Na sjednici Središnjeg odbora HNS-a u Zagrebu, dodijeljene su nagrade „Krešimir Džeba“ za 2016.godinu. Nagrade se dodjeljuju svake godine istaknutim članovima HNS-a za kvalitetan stranački rad i uspješne rezultate, a ove godine među nagrađenima je bio i Siščanin Ivan Andres.

Andres je rođen u Selima kraj Siska 1932.godine. Osnovnu školu je završio u Selima, a Gimnaziju u Sisku, nakon čega je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a na Filozofskom fakultetu u Zagrebu je stekao zvanje profesora srednje škole.

Generacije Siščana pamte ga  kao profesora ekonomske grupe predmeta. Cijeli životni i radni vijek proveo je u Sisku. Društveno je aktivan od najranije mladosti u rasponu od folklora, humanitarnog rada, sporta i politike. Na svakom od ovih područja rada ostavio je dubok trag u lokalnoj zajednici, za što je dobio i niz nagrada i priznanja.


andres-2


U političkom životu aktivan je od rane mladosti. Član je HNS-a od 1990. godine, po vlastitom osjećaju član je još od 1971. godine.

„Ivan Andres je dobri duh HNS-a Siska i Sisačko-moslavačke županije, uvijek društveno angažirana osoba ali i pomalo samozatajna. Nikada nije govorio o svojim problemima nakon 1971. godine, uvijek je spreman pomoći, mladima objašnjavati što je to HNS, koje su mu izvorišne točke i zašto je ponosan na svoje članstvo od prvog dana u HNS-u. I danas aktivno promišljajućih stavova o putevima kojima HNS treba ići na lokalnim razinama, ali i zainteresiran što se događa sa glavnim dugoročnim smjernicama stranke.

Kroz Savjet HNS-a aktivan i predan član, spreman svoje dugogodišnje ljudsko i stranačko iskustvo ugraditi u razvoj HNS-a ali i našeg društva u cjelini“, stoji u priopćenju HNS-a.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.