Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Kristina Semenjuk – „moje knjige su snovi koje živim“

“Grlim svog anđela”

"Grlim svog anđela"

Predstavljanje svake nove zbirke pjesama novljanske zavičajne pjesnikinje Kristine Semenjuk je  poezija slušanja riječi i kulture. Nova zbirka „Grlim svoga anđela“ privukla je veliki broj ljubitelja Kristininih stihova .

„Grlim svoga anđela“ šesta je  zbirka pjesama ove pjesnikinje, a ,kako je rekao urednik zbirke Miroslav Lovčanin, njen dosadašnji opus obogaćen je novim pristupom tematskim pjesmama sa zrelim motivima religioznog sadržaja“.

 

kristina5_101016

 

– Teško je napisati jednu pjesmu, jednu zbirku, ali šest je već umijeće, naglasio je Lovčanin, koji je za tisak odabrao osamdeset i tri pjesme, u cjelinama, marijanske, kristološke, o Bogu, Djevici Mariji i pjesme religioznih motiva.

Recenzent zbirke, mr. Duško Lončar, u osvrtu „ Poezija radosti gledanja“ napisao je „Kristina je svoju zbirku strukturirala na principu tematskih cjelina. Taj dobro prokušani postupak ona je afirmirala i u prethodnim zbirkama. Suvremena poezija okrenuta je čitatelju, pa Kristina tematskim cjelinama nudi svojim potencijalnim čitateljima put kroz strukturu stihozbirke“.

 

kristina2_101016

 

– Kristinina stihozbirka „Grlim svoga anđela“ estetski je zrelo pjesničko ostvarenje koje s pravom očekuje naklonost svojih čitatelja, ističe mr. Duško Lončar.

„Biserja tame“, „Pišem svjetlošću“, „I mogu srcem vidjeti“, „Unutarnja  zvona“, „Tko mi je ukrao sunce“, a sada i „Grlim svoga anđela“, djela su kojima je Kristina obogatila hrvatsku kulturu. Zbog svega je dobitnica brojnih nagrada te  za svoj ukupan rad primljena je u časno društvo hrvatskih književnika.

 

kristina4_101016

 

Kristininu sudbinu odredila je iznenadna bolest, teška za svakog, gubitak vida no s puno optimizma u krugu svoje obitelji i prijatelja započinje stvaralački rad, a pjesništvo joj postaje radost života.

Više pjesama iz zbirke govorili su i Danijela Puković, profesorica i Miroslav Lovčanin, urednik zbirke, koje je tiskana u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Novskoj.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.