Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Lekenik: Izbori za vijeća mjesnih odbora

Rezultati pokazali da su važni ljudi, a ne ime političke stranke

Dio HSS-ovaca izašao je na nezavisnim listama na ovaj vikend održanim izborima za vijeća mjesnih odbora u Lekeniku, gdje HSS godinama obnaša vlast.

Nakon što je nedavno lekenički HSS, blizak Marijani Petir, objavio kako će zbog suspenzije članova HSS-u biti onemogućeno da se kandidiraju za ove izbore, dio članova izašlo je kao nezavisni kandidati i ujedno i konkurencija HSS-ovim listama.

Tako su nezvisni HSS-ovci osvojili 11 mandata u vijećima mjesnog odbora, a HSS samo pet. HDZ i SDP imaju po 13 vijećnika, ali dio su osvojili u mjesnim odborima gdje nisu imali konkurenciju. U glavnom mjesnom odboru, samom Lekeniku, nezavisni (bivši HSS-ovci) su osvojili većinu glasova, dobivši dva vijećnika, a po jednog su dobili HDZ, HSS i SDP. Nezavisni bivši HSS-ovci su tu sa 89 glasova daleko bolji od HSS-a sa 34 glasa.

Osim HSS-a i HDZ je nedavno imao raskol u Lekeniku. U svome mjesnom odboru je bivši čelnik lekeničkog HDZ-a Stjepan Kušan na ovim izborima osvojio četiri mandata sa nezavisnom listom, dok je HDZ-u pripao tek jedan.

Izvor: www.sisak.info


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.