Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Ministar Dobrović potvrdio: Razmišlja se o gašenju Rafinerije!

Župan Žinić protiv

Župan Žinić protiv

Najava bivšeg ministra gospodarstva Tomislava Panenića o skorašnjem zatvaranju Rafinerije nafte u Sisku koju je izrekao tijekom jutarnjeg zasjedanja Sabora, pokazala se točnom. Potvrdio je to i aktualni ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović rekavši kako „moramo shvatiti da je cijelo društvo u tranziciji prema postfosilnom dobu i kako neminovno dolazi do toga da se neki kapaciteti moraju ugasiti. „Druga je stvar što se ta tranzicija mora napraviti tako da se vodi računa o radnim mjestima’, kazao je Dobrović, dodajući da tu brigu mora voditi država, javlja tportal.hr

Na pitanje znači li to razgradnju Rafinerije, Dobrović je odgovorio kako počinje rasprava o tome kako to riješiti i u što transformirati proizvodne kapacitete. „U neko doba to će se definitivno morati zatvoriti – ali ne nauštrb ljudi i otpuštanjem radnika. Pitanje je i otpremnina, to treba napraviti na zdrav način, sačuvati radna mjesta’, kaže Dobrović, dodajući da će se to riješiti strateškim pristupom.

Najavu skorašnjeg zatvaranja rafinerije komentirao je i Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić:

 

 

Na pitanje u kojem razdoblju se može očekivati zatvaranje rafinerije, ministar Dobrović je rekao kako se razgovori o tome već vode – prvo na razini vlade, a onda i s partnerom MOL-om.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.