Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Obilježen Dan branitelja općine Lipovljani!

Uz sjećanje na poginule

Uz sjećanje na poginule

Dan branitelja općine Lipovljani danas je obilježen cjelodnevnim kulturno- sportskim programom. Treću godinu zaredom Općina Lipovljani suorganizator je službenog sjećanja na 13. listopad, dan kada je najveći broj Lipovljanaca i stanovnika okolnih mjesta otišao u Domovinski rat. Kao i svake godine, nedjelja prije 13. listopada  rezervirana je za službeno prisjećanje na poginule civile i branitelje. Načelnik Općine Lipovljani Mario Ribar:

 

 

p1170694

 

Domovinski rat na području današnje općine Lipovljani započeo je u listopadu 1991.godine. Kako kaže Željko Pogačić, predsjednik udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata- ogranak Lipovljani, više od 600 ljudi s područja Lipovljana sudjelovalo je u obrani Domovine. Za tako malo područje to je velik broj:

 

 

p1170696

 

Područje Lipovljana u Domovinskom je ratu bilo važno i za šire područje Novske i Zapadne Slavonije. Povlačenjem hrvatskih branitelja iz Novske upravo su Lipovljani postali prva crta obrane prema srbijanskom agresoru. Tu stratešku važnost Lipovljana istaknuo je i Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić:

 

 

p1170705

 

Nakon svete mise u crkvi Sv. Josipa i polaganja vijenaca kod križa na mjesnom groblju u Lipovljanima, u lipovljanskom je parku održan prigodni svečani program. Njegovim završetkom započeo je opušteniji dio programa- sportska natjecanja hrvatskih branitelja koja su, kao i prethodnih godina, privukla velik broj natjecatelja.

 

p1170700

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.