Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Otvorena Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici!

19. po redu

19. po redu

Mimohodom limene glazbe DVD-a Hrvatska Kostajnica jučer je svečano otvorena tradicionalna Kestenijada, manifestacija posvećena kestenu i proizvodima od kestena. 19. po redu Kestenijada prvog je dana privukla velik broj građana unatoč kiši koja je počela padati tijekom večeri. Među brojnim štandovima na kojima su građani  mogli kupiti pečeni kostajnički kesten bio je i onaj Ivana Nožara, kestenjara s desetogodišnjim iskustvom. Kako kaže Nožar, ova je godina bila loša i kestena u okolnim šumama ima jako malo. Radi li se o bolesti ili o nečemu drugome, Nožar ne zna, ali zna što je potrebno za dobar pečeni kesten:

 

 

image00012

 

Gosti su također mogli kušati i kolače napravljene od tradicionalnog kostajničkog kestena. Ana Šarić svoje je iskustvo stvaranja ovih, ne tako čestih slastica prenijela i na djecu- kćer i sina:

 

 

image00017

 

Iz godine u godinu Hrvatska Kostajnica bilježi sve veći broj posjetitelja koji dolaze na ovu, po mnogočemu, jedinstvenu kestenijadu. Najavama dolazaka turista ovog listopadskog vikenda zadovoljna je i Mirjana Lahovsky-Žličarić, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Hrvatska Kostajnica:

 

 

image00022

 

Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Tomislav Paunović istaknuo je kako je puno truda uloženo u organizaciju ovogodišnje Kestenijade, dok je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić kazao kako je Kestenijada veliki događaj za Hrvatsku Kostajnicu.

 

 

image00020

 

Tijekom sljedeća dva dana posjetitelje u Hrvatskoj Kostajnici očekuje niz kulturnih, zabavnih i sportskih događanja kao i bogata gastronomska ponuda.

 

image00009

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.