Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

“Osmojezični medicinski enciklopedijski rječnik”

Autora Joze Maroevića

Autora Joze Maroevića

Jedno od značajnijih djela, ne samo hrvatske enciklopedistike već i šire zasigurno će postati  „Osmojezični medicinski enciklopedijski rječnik“  autora Joze Marevića, člana Novljanskog akademskog društva. Ovo je prvi jezični medicinski enciklopedijski rječnik koji osim pojmova na osam jezika daje i informativna i kratka objašnjenja pojmova.

Autor, dobar poznavatelj više svjetskih jezika koristio je znanje latinskog, hrvatskog, engleskog, njemačkog, francuskog, talijanskog, španjolsko i esperanta, kako bi u deset godina koliko je trajao rad na ovoj knjizi završio i objavio u travnju ove godine.

Promocije knjige održana je u Gradskoj vijećnici Grada Novske, a o ovom iznimnom enciklopedijskom djelu tiskanom na 3200 stranica, u kojoj je zastupljeno 50 tisuća  riječi, izraza i kratica, govorili su dipl. ing. Ivan Medarac, dr. znanosti Mato Bartoluci, predsjednik NAD-a, te Jelena Jurić, dr. medicine i Radenko Ilić, dr. medicine.

 

rjecnik3_151016

 

Sam autor, Jozo Marević rekao je „rječnik je zasnovan i obrađen kao jezični priručnik najšire primjene u medicini i kao takav bi trebao biti pouzdano pomagalo za raznolike oblike plodotvornog rada, učinkovitog djelovanja i uspješnog učenja u medicinskoj struci“.

„Novljanskog akademskog društva“ (Novskensis societas academica), osnovano je prije šest godina s ciljem,  povezivanje i upoznavanje Novljanki i Novljana akademskog obrazovanja s onima koji žive i rade u Novskoj i izvan nje,  radi dobrobiti i razvoja grada Novske, a za prvog predsjednika tada je biran Jozo Marević

 

rjecnik4_151016

 

Do sada su organizirali niz akademskih aktivnosti i skupova, održali gospodarski forum te tiskali nekoliko stručnih naslova.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.