Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

RK Moslavina pobjednik 6. Memorijalnog rukometnog turnira “Božidar Pugelnik”

Ovogodišnji turnir bio je humanitarnog karaktera

Ovogodišnji turnir bio je humanitarnog karaktera

Nova uprava RK “Novska“ nastavila je s tradicijom održavanja Memorijalnog rukometnog turnira „Božidar Pugelnik“. Ovogodišnji, šesti po redu, održan je 19. listopada u Školskoj sportskoj dvorani a u okviru obilježavanja Dana Grada. Ovaj je turnir, kako kažu organizatori, najmanji je znak zahvalnosti prema gospodinu Pugelniku, koji je svojim radom u sportu i ljubavi prema rukometu omogućio klubu “RK Novska” da radi, funkcionira i postoji.

Memorijal je započeo u 12 sati na Gradskom groblju sa polaganjem vijenca, na grob preminulog  Božidara Pugelnika, te palenjem svijeća kod centralnog križa na Gradskom groblju u spomen na sve umrle rukometaše i sportske djelatnike. Potom su u službenim prostorijama Kluba predstavljana  foto galerija svih rukometaša i rukometašica.


rukomet-2


Uslijedilo je svečano otvorenje turnira, a prisutnima su se obratili predsjednik ZSU Grada Novske i ZSSU SMŽ Josip Šimunović, predsjednik RK Novska Jurica Kinderman te gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan. U svom nastupu gradonačelnik Klasan posebno je pozdravio i obitelj Pugelnik, te zaželio svim sudionicima turnira dobre sportske rezultate.

U sportskom dijelu turnira nastupile su ekipe RK“Moslavina“ Kutina, RK “Slavija” Staro Petrovo Selo, RK “Ilova” Grubišno Polje i domaćin, RK “Novska”.

U prvom susretu RK Moslavina je savladala domaćina 26:18, dok je u drugom nastupu RK Ilova pobijedila RK Slaviju 28:22. U utakmici za treće mjesto u regularnom dijelu RK Novska i RK Slavija odigrali su 18:18, a nakon izvođenja sedmeraca pobjeda je pripala igračima iz Starog Petrovog Sela rezultatom 21:20. Pobjednik turnira je RK Moslavina, koja je u finalu savladala Ilovu 28:17.

Treba dodati da je Memorijalni turnir bio i humanitarnog karaktera, jer se prikupljala donacija, odnosno novčana pomoć za bivšeg rukometaša RK Novska Ivana Filipovića, koji se nalazi na liječenju i rehabilitaciji u Dubrovniku.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.