Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Što je uzdah u sevdahu

Humanitarni koncert Pavla Anića

Humanitarni koncert Pavla Anića

U prepunoj dvorani Doma kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku sinoć je održan humanitarni koncert Pavla Anića „Što je uzdah u sevdahu“. Koncert je održan u povodu 15. listopada Međunarodnog dana slijepih osoba,te 61 godišnjice rada Udruge slijepih na području Siska i Županije, pod pokroviteljstvom SMŽ, grada Siska i Lions kluba.

 

pavo-2

 

Predsjednik Udruge slijepih SMŽ Danko Tomanić

 

 

„Na ovaj način želimo progovoriti o onome što nas tišti u našoj državi, u odnosu službenih državnih vlasti u nerješavanju važnih problema, kao što je inkulzivni dodatak koji je najmanji u EU. Naši slijepi imaju puno problema u svakodnevnom životu i radu, zaključio je Tomanić.

 

pavo-4

 

 „Stvarno mi je drago što se to događa i volio bih nastaviti tu tradiciju  ako Bog da i sljedeće godine. Ovo je nešto stvarno lijepo, što ja srcem volim i stvarno mislim da bi se ovo trebalo nastaviti. Nije to baš često u ovom kraju i drago mi je što sam tu gdje jesam, što se to događa“, rekao je Pavao „Nastupam često u različitim prilikama, ovdje za našu Bošnjačku nacionalnu zajednicu grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, NUR me pozove da nastupim nekada za njih, na njihovim godišnjim koncertima sam često gost, idem i po Bosni i Hercegovini, Sloveniji, imam dosta nastupa. Nekada budem i malo umoran, ali to je dio posla, to je jednostavno tako i to mora tako biti“, kazao je  Pavao.

 

 pavo-3

 

Uz Grad Sisak i Lions klub jedan od pokrovitelja koncerta bila je i Sisačko-moslavačka ćžupanija. Zamjenica župana Anita Sinjeri Ibrišević

 

 

Ono što je od društva posebno bitno, a zanemareno je, da su relativno loše mogućnosti zapošljavanja takvih osoba, da takve osobe nažalost i ne završavaju obrazovanje koje bi im društvo trebalo osigurati i to je sve ono u čemu se mi političari moramo potruditi da im omogućimo“, rekla je Sinjeri Ibrišević.

 

pavo-5

 

Na koncertu je bio i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je istaknuo kako Pavao Anić može biti dobra inspiracija svima.

 

 

Uz Pavla Anića kao gosti koncerta nastupili su Selma Hasanović i orkestar Miralema Šarića iz Tuzle.

 

pavo-6


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.