Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Učitelji iz škola s područja SMŽ proslavili Svjetski dan učitelja!

Uz brojne probleme

Uz brojne probleme

Učitelji iz osnovnih i srednjih škola s područja Sisačko- moslavačke županije obilježili su Svjetski dan učitelja. Svakog 5. listopada pažnja društva usmjerava se na rad i trud članova ove važne, ali nažalost u Hrvatskoj itekako podcijenjene profesije. Ta je poruka prevladavala i na okupljanju u sisačkom hotelu Panonija gdje je svoj dan došlo proslaviti 300-tinjak učitelja iz cijele županije. Karolina Čutuk, županijski povjerenik Sindikata učitelja Sisačko- moslavačke županije:

 

 

p1170606

 

Najveći dio osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj pod nadležnošću je lokalnih i regionalnih vlasti. To znači da djeca u Hrvatskoj, unatoč ustavnoj odredbi o pravu na jednako školovanje, nemaju iste uvjete za svoje obrazovanje. Oni ovise isključivo o razvijenosti pojedinog grada ili županije:

 

 

U Hrvatskoj učitelji nisu samo potplaćeni, već su i društveno nedovoljno cijenjeni. Upravo se obilježavanjem Svjetskog dana učitelja želi mobilizirati podrška nastavnicima u borbi za njihovo priznanje, materijalno i društveno, kaže Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja:

 

 

p1170610

 

Predsjednica Skupštine Sisačko- moslavačke županije Ivanka Roksandić i danas je, nakon 37 godina staža kao srednjoškolski profesor, uvjerena kako je u mladim danima odabrala pravu profesiju. Isto bi, kaže, učinila i danas:

 

 

Uz nadu da će do toliko potrebnih promjena u vrednovanju ove važne profesije uskoro i doći….

 

 

p1170618p1170619p1170615p1170624

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.