Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Za 72 učenika osigurano 68 pomoćnika u nastavi

U 18 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Županija

U 18 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Županija

Projektom „Zajedno do inkluzivnog obrazovanja“, financiranog sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja te Sisačko- moslavačke županije, i ove su školske godine za djecu iz 18 osnovnih i srednjih škola osigurani pomoćnici u nastavi. Kroz projekt vrijednosti dva i pol milijuna kuna 68 pomoćnika u nastavi nastojat će olakšati svakodnevno pohađanje nastave za 72 učenika s poteškoćama u razvoju u školama kojima je osnivač Sisačko- moslavačka županija.

Zamjenik župana Marin Piletić:

 

 

Osnovnu školu Mate Lovraka u Petrinji pohađa 30 učenika s poteškoćama u razvoju. Pomoćnici koji im pomažu u nastavi od velike su pomoći i ostaloj djeci te učiteljima, istaknula je Ankica Krnjajić Magdić, ravnateljica škole:

 

 

p1180084

 

Adrijana Krmpotić kao pomoćnica u nastavi radi već sedam godina. Njena uloga često se, kaže, protegne i na pomoć učenicima koji nemaju određenu poteškoću u razvoju:

 

 

p1180087

 

O važnosti pomoćnika u nastavi u svladavanju školskih zadataka kod djece s teškoćama u razvoju govorio je Mihajlo Gajić, roditelj djeteta s poteškoćama u razvoju:

 

 

p1180090

 

Ovo nisu jedini pomoćnici u nastavi u školama na području Sisačko- moslavačke županije. Gradovi Kutina i Sisak u školama kojima su osnivači također su se pobrinuli da učenici s teškoćama u razvoju imaju pomoćnike u nastavi, ali ih financiraju u vlastitom aranžmanu.

 

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.