Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Započelo postavljanje montažne hale i pogona za predobradu korisnog otpada

Građani Kutine dobro prihvatili novi sustav prikupljanja i razvrstavanja otpada

Građani Kutine dobro prihvatili novi sustav prikupljanja i razvrstavanja otpada

Eko Moslavina završila je prvu akciju prikupljanja korisnog otpada od plastike kojeg su građani odvojeno sakupili u svojim kućanstvima u vrećama Eko Moslavine. Ova korisna sirovina bit će posebno zbrinuta u probnom pogonu u montažnoj hali čije je postavljanje započeto na Odlagalištu komunalnog otpada u Kutini.

Građani su se dobro prihvatili novi sustav prikupljanja i razvrstavanja otpada u svojim kućanstvima. Direktor Eko Moslavine Slavko Sokol zahvaljujući građanima na suradnji istaknuo je kako je bilo poteškoća, ali i dodao kako je riječ o početku uvođenja novog sustava.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


“Zadovoljan sam. Zahvaljujem građanima što su prihvatili ovu akciju koju smo, između ostalog, organizirali i zbog nas samih građana. Bilo je krajnje vrijeme da s tim krenemo jer su nas mogle zahvatiti sankcije. Upravo zato smo započeli u ovo razvrstavanje, odnosno primarnu selekciju korisnog otpada na kućnom pragu.”

Odvojeno sakupljeni korisni otpad neće biti odložen ni pomiješan sa komunalnim otpadom na Odlagalištu u Kutini, naglasio je direktor Eko Moslavine. “Svojevremeno sam rekao da garantiram da korisni otpad neće završiti na odlagalištu otpada pomiješan sa ostalim komunalnim otpadom. Upravo smo u postavljanju probnog pogona u montažnoj hali za razvrstavanje i predobradu korisnog otpada. Taj privremeni pogon će poslužiti da istestiramo kako treba raditi s tim, što je najbolje napraviti… do konačne izgradnje novog pogona za ojeg očekujemo da bi išao u gradnju na proljeće iduće godine.”


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Uz Odlagalište komunalnog otpada u Kutini postavlja se montažna hala u kojoj će biti postavljen pogon za predobradu korisnog otpada te će tako postati korisna sirovina za daljnju proizvodnju.

Direktor Eko Moslavine Slavko Sokol na kraju je pozvao građane da i dalje nastave sakupljati i razvrstavati korisni otpad u svojim kućanstvima te ih je zamolio da se sa svojim primjedbama i prijedlozima za unapređenje sustava jave u Eko Moslavinu ili koriste facebook stranicu Eko Moslavine. (nb)


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.