Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Klub HNS/HSU bojkotira sjednicu Gradskog vijeća na kojoj će se odlučivati o proračunu za 2017.!

“Grad je u kreditima do grla”

"Grad je u kreditima do grla"

Članovi Kluba vijećnika HNS/HSU u sisačkom Gradskom vijeću neće sudjelovati na sjednici vijeća zakazanoj za ovaj petak, a na kojoj će se, između ostalog, odlučivati o prijedlogu proračuna za 2017.godinu. Poruka je to koja je odaslana s konferencije za medije pod nazivom „Samozvanci i cekeraši“.

Predsjednik sisačkog HNS-a i zamjenik gradonačelnice Vlado Andučić, istaknuvši kako je prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Ivica Rendulić nesazivanjem sjednice u zakonski propisanom roku na kojoj bi se izabrao novi predsjednik vijeća prekršio demokratsku proceduru i Poslovnik, objasnio je zašto su se u klubu odlučili na ovaj potez:

 

 

p1180277

 

Na sjednici Gradskog vijeća 11.studenog vijećnici će odlučivati i o rebalansu proračuna za 2016. Prema predloženim promjenama, ulaganja u komunalnu infrastrukturu za ovu godinu iznosit će 50.6 milijuna kuna od čega, kako napominje Andučić, čak 38.8 milijuna predstavljaju kreditna sredstva:

 

 

Prijedlog proračuna za 2017. i projekcija proračuna za 2018./2019. uključuju i stavku o projektu rekonstrukcije i natkrivanja Rekreacijskog centra Zibel u iznosu od ogromnih 34 milijuna kuna:

 

 

Cijeli postupak izrade i provedbe projekta rekonstrukcije Zibela netransparentan je i pun otvorenih pitanja na koja gradonačelnica ne želi dati odgovore, nastavlja Andučić. Sve se to događa u situaciji koja, kako je pokazalo i nedavno objavljeno izvješče Fine, za Sisak nije nimalo pozitivna:

 

 

Izjave gradonačelnice kako Grad Sisak više nije u minusu, već čak i zarađuje na kamatama, pokazuju da ona svjesno ili nesvjesno manipulira podacima o financijskom stanju gradske blagajne, upozorava predsjednik gradskog HNS-a:

 

 

Na konferenciji za medije javnosti se obratio i Boris Curić, predsjednik sisačkog HSU, koji je naglasio kako bez HNS-a i HSU-a gradonačelnica ne bi pobijedila na posljednjim izborima. „Tada potpisani koalicijski sporazum gradonačelnica uporno krši, to više nije program za koji su birači glasali i to mora stati“, poručio je Curić.

 

p1180278

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.