Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

M18 – sat vremena čiste pozitive

Brazilsko kutinska plesna skupina M18 ponovno oduševila Kutinčane

Brazilsko kutinska plesna skupina M18 ponovno oduševila Kutinčane

Brazilsko kutinska plesna skupina M18 ponovno je oduševila kutinsku publiku. Njihov ovogodišnji veliki show program pod nazivom «Be» unaprijed je rasprodan tako da su održali 4 izvedbe pred 4 dupkom pune dvorane Doma kulture u Kutini.

M18 projekt je koji je u Kutini okupio velik broj mladih ljudi. Jezgro čine Brazilci uz Thiaga Braz De Almeida kao spiritus movensa ove skupine uz nekoliko izvanrednih plesača iz Brazila. Plesu su naučili i Kutinčane čije generacije od najmlađih do najstarijih pohađaju njihove tečajeve plesa čiji je krajnji rezultat i sinoćnji nastup. 


m-u1


Osim po plesu, glumi i kvalitetnom scenskom nastupu, od rasvjete, koreografije, kostima i scene, poznati su po tome što svakome nude priliku da bude ono što jest. Upravo u tome je i ključ njihovog uspjeha i šarma s kojim su osvojili Kutinčane. Kako je uvodno rekao Thiago, svatko može biti ono što želi biti i na tom tragu razvija se i ovogodišnja predstava «Be». U njoj su se predstavile sve formacije M 18 uz goste iz Zagreba.


m-u2


U vremenu nametnutih stavova, te osobito standarda ljepote, M 18 pruža mladima novi svijet. U tom svijetu svi su lijepi i jedinstveni i kao takvi zaslužuju poštovanje. Upravo taj aspekt njihova rada, od mladih ljudi koji su se bojali zaplesati, učinio je odlične plesače kojima ovakvo ozračje pomaže i u stjecanu samopouzdanja i stvaranju pozitivnih stavova. Što više čovjek treba od jedne slobodne aktivnosti?


m-u5


Na kraju programa Thiago je zahvalio svima koji su im pomogli u realizaciji ovoga projekta, kao i Gradu Kutini koji ih prati. Jednako tako oni se odazivaju na sve manifestacije i događaje  organizirane u Kutini. (gp/ml)


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.