Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Nagrada”Fender” – Novljani putuju u Memphis

Svi su bili polaznici blues kampa u Eko etno selu “Strug”

Svi su bili polaznici blues kampa u Eko etno selu "Strug"

Desetljeće uspješnog rada Poprock škola iz Siska nagrađeno je nagradom „FENDER“ koja se dodjeljuje na prijedlog stručne komisije  „samo iznimnim i zaslužnim umjetnicima Hrvatske na polju bluesa&rocka“. Nagrada će biti dodijeljena na svečanosti u kultnom Zagrebačkom blues klubu „Hard Place“, u četvrtak 24. studenog 2016. godine.

– Ova prestižna  nagrada i  nastup učenika poprock škole  koji su osvojili blues chelenge  osigurali su nam licencu HBS, te ćemo predstavljati Hrvatsku na najvećem blues festivalu na svijetu 33. internacionalnom blues natjecanju u Memphisu – USA, koji se održava  krajem siječnja i početkom veljače naredne godine.

Naši učenici imat će prigodu ali i privilegij, svirati na mjestima gdje su svoje glazbene korake započeli „pioniri“ bluesa,  William Christoher  Handy, otac bluesa, The Blues Brothers,  Muddy Waters, Elvis Presly, B.B. King i mnogi drugi svjetski velikani, rekao je Miroslav Dimić, direktor Poprock škole Sisak.

 

rock3_021116

 

Na challengu sudjeluje preko 350 blues bendova iz pedesetak država i sa svih kontinenata što je izvrsna  prilika za  promociju.

Uz voditelje i glazbene pedagoge  poprock škole, Borisa Hrepića Hrepu, Miroslava   Miru Dimića,  u Memphis idu i  mladi glazbenici iz Novske, Fabian Adžam, solo gitara, vokal, Luka Gračaković, bass gitara, vokal i Sandro Bjelanović, acustic gitara, vokal te bubnjar Nikola Abramusić iz Krka, Luka Ljubić, s Hvara,  solo gitara, vokal kao i Noa Rupčić, klavijature, vokal iz Zagreba.

 

rock1_021116

 

Svi su bili polaznici međunarodnog blues kampa kojeg Poprock škola  treću godinu uspješno organizira u Parku prirode Lonjsko polje u  Eko Etno Selu „Strug“ u Plesmu, što ovu pop rock školi čini  jedinstvenom ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi.

Prvi nastup imati će u Atlanti, gdje će svirati na poziv Hrvatske zajednica iz Atlante, u čuvenom prostoru  „Muscle Shoal“, mjestu gdje su legendarni „Rolling Stonesi“, snimili „Brown sugar“, jedan od svojih hitova.

 

rock2_021116

 

– Na samom „Beale Streetu u Memphisu osim tri službena nastupa biti će  i „Dan Hrvatske“, gdje ćemo predstaviti  našu  povijest,  raskoš i bogatstvo kulturne i turističke ponude Hrvatske, kao i  gradova iz kojih dolazimo. U Memphisu snimamo i dokumentarni film o putu, aktivnostima i  nastupu učenika  Poprock škole. Na taj način  javno ćemo zahvaliti svim našim sponzorima. U nadi da će naši budući sponzori i donatori  prepoznati  važnost i razinu  promocije svojih gradova i Republike Hrvatske, zahvaljujemo se i  srdačno Vas  pozdravljam u ime  cijele blues ekipe, dodaje Dimić.

 

rock4_02116

 

Financijska pomoć zasigurno je potrebna, putovanje hrvatskih glazbenika u Ameriku velika je stavka te se pozivaju svi koji se mogu uključiti, da novčano ili na druge načine daju svoj prilog nastupu glazbenicima.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.