Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

National Geographic objavio veliku reportažu o Lonjskom polju!

…priroda, kultura, tradicija

...priroda, kultura, tradicija

Od studenog 2003. godine u Hrvatskoj izlazi časopis „National Geographic“, promičući na hrvatskom jeziku prirodne ljepote, znanost, povijest i kulturu svijete i Hrvatske, a broj 155. iz listopada ove godine, na više od desetak stranica donosi prilog o Lonjskom polju.

 

national3

 

O poplavnom značaju polja, biljnom i životinjskom svijetu, tradiciji i kulturi i selima, piše autorice Sandre Mandić, a tekst prate izvanredne fotografije Borisa Krstinića, zaljubljenika u posavski krajolik, autora fotomonografije o Lonjskom polju „Dan kao godina“.

U „National Geographicu“časopisu s kontinuitetom izlaženja 118. godina i brojnim nacionalnim izdanjima, na mnogim jezicima svijeta izlazili su tekstovi o ljepotama Hrvatske, a sada i reportaža o Parku prirode Lonjsko polje.

 

national4

 

Prema riječima Ivora Stanivukovića, ravnatelja, zanimanje za Lonjsko polja sudeći prema broju posjetitelja tijekom godine raste, posebice od otvorenja Prijemnih centara u Krapju i Repušnici i Čigoču. Nedavno su iz Javne ustanove Parka prirode Lonjsko polje najavili i izgradnju i posjetiteljskog centra “Crna Roda” u Osekovu.

 Kako je kraj sezone posjeta, iz JU PP Lonjsko polje su objavili,  Prijemni centri u Čigoću i Krapju,  vikendom i praznikom neće raditi, sve do 15. ožujka 2017. godine, a vikendom do daljnjega radi samo prijamni centar u Repušnici, i to od 9 do 17 sati, najava na telefon 044  652 427.

Za prethodno najavljene  grupne posjete prijemni centri će biti otvoreni.

 

national1_

 

Radnim danom svi prijamni centri su i nadalje otvoreni, i to od 8 do 16 sati.

Sve informacije oko radnog vremena mogu se dobiti na 044 672-080 ili 098 222-080.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.