Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Nova ledena dvorana Zibel gotova prije početka sezone klizanja 2017./2018.!

Potpisan ugovor za izradu projektne dokumentacije

Potpisan ugovor za izradu projektne dokumentacije

Do početka iduće sezone klizanja, 2017./2018. Sisak bi trebao dobiti novu ledenu dvoranu. Objavljeno je to danas na potpisivanju ugovora za izradu projektne dokumentacije za izgradnju dvorane Zibel po principu „ključ u ruke“. Radovi u vrijednosti 23 milijuna kuna s PDV-om započet će nakon završetka ovogodišnje sezone klizanja, vjerojatno u veljači 2017., a financijska sredstva osigurana su iz kredita HBOR-a te iz gradskog proračuna.

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček podsjetila je kako je odluka o izgradnji nove ledene dvorane donesena 2013. nakon što je postalo očito da postojeći objekt, sigurnosno, više ne služi svrsi:

 

 

p1180569

 

Gradonačelnica je najavila i sljedeće korake u proceduri izgradnje:

 

 

p1180566

 

Projektant Nikica Tabain iz projektanske tvrtke KAP4 ustvrdivši kako se dvorana nalazi na relativno zahtjevnom terenu- kako zbog spomeničke baštine smještene neposredno ispod nje tako i zbog strmog terena, istaknuo je da će se nova, multifunkcionalna dvorana kapaciteta oko 2 tisuće sjedećih mjesta prostirati na oko 600 kvadratnih metara:

 

 

p1180574

 

Potpisavanju ugovora prisustvovali su članovi i članice Kluba hokeja na ledu Sisak Oni svoju sreću zbog činjenice da će sljedeću sezonu utakmice igrati u novoj dvorani nisu skrivali. Predsjednica Kluba Manuela Bukovec:

 

 

p1180580

 

Gradonačelnica je na kraju današnje svečanosti još jednom poručila kako će učiniti sve da ne dođe do prekida, odnosno odgode iduće sezone klizanja. „Rok izgradnje je oko 250 dana i vjerujem da će ga izvođači radova ispoštovati“, zaključila je Ikić Baniček.

 

ledena-dvorana-01


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.