VIJESTI

Radovi na čvoru A3 kod Lipovljana

Veliki gospodarski značaj za općinu

Veliki gospodarski značaj za općinu

Započeli su radovi na asfaltiranju prometnice  prema izlazno – ulaznom čvora na autocestu A3 kod Lipovljana. Radovi na trasi prometnice koja prolazi kroz Poduzetnički zonu u Lipovljanima traju od početka ove godine, a nakon što je izgrađena potrebna infrastruktura, nogostup, dva kružna toka, završetak radova na nadvožnjaku preko auto ceste,  predviđen je za narednu godinu.

 

 

Kako je rekao Mario Ribar, općinski načelnika, izgradnja ove prometnice ima veliki značaj u gospodarskom smislu za Općinu Lipovljani, kao i za razvoj turizma, zbog najbližeg ulaza u Park prirode Lonjsko polje.

 

 

– Realizaciju izlazno ulaznog prometnog čvora priželjkujemo niz godina, a kako prometnica  prolazi kroz lipovljansku Poduzetničku zonu, sve je potaknulo i interes poduzetnika, potencijalnih investitora što je i naznake otvaranja novih radnih mjesta. Već ovaj tjedan održali  smo radne sastanke s ulagačima gdje smo im izložili naše planove i pokazali napredak radova u zoni, sa zadovoljstvom ističe načelnik Mario Ribar

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/11/ribar.mp3?_=1

 

Poduzetnička zona prostire se na 120 hektara površine i nalazi se u državnom vlasništvu, a 12 hektara koje je općinsko vlasništvo, u potpunosti je opremljeno i spremno za ulagače i gradnju poslovnih objekata.

 

 

Gradnja prometnice i izlazno ulaznog čvora, do sada je najveća investicije na području Općine Lipovljani, iznosi nešto više od 45 milijuna kuna, sredstava koja su u potpunosti osigurale Hrvatske auto ceste. Izvođač radova je Strabag i partneri.


 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version