Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Srećko Telar novi predsjednik Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata

“Tražimo od hrvatskog pravosuđa da se napokon uhvate posla”

"Tražimo od hrvatskog pravosuđa da se napokon uhvate posla"

Koordinacije udruga proizašlih  iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županijeodržala je u petak, 04. studenog 2016. godine sastanak na kojem je usvojen i potpisan Protokol o suradnji i zajedničkom djelovanju  u ostvarivanju  zajedničkih interesa i  ciljeva Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije i Poslovnik o radu Koordinacije udruga proizašlih  iz Domovinskog rata  Sisačko-moslavačke županije.

Ujedno je jednoglasno izabrano i novo rukovodstvo Koordinacije i to za predsjednika Srećko Telar, predsjednik Udruge SJP OSA Sisak, dva dopredsjednika, Ante Živković, predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije i Nenad Bužanić, predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi, Podružnica Sisačko-moslavačke županije, te tajnikaKoordinacije udruga proizašlih  iz Domovinskog rata  Sisačko-moslavačke županije, Željko Gršić, tajnika Udruge SJP OSA Sisak.

Na sastanku smo također jednoglasno izrazili ogorčenje i potrebu da se  osude uhićenja od strane BiH, kao i postupci susjedne države što čine prema hrvatskim braniteljima koji su u konačnici spasili BiH od velikosrpske agresije.

Od naših državnih institucija zahtijevamo maksimalan angažman u zaštiti uhićenih  hrvatskih branitelja, kao i pružanju pravne pomoći istima.

Zahtijevamo da državne institucije u kontinuitetu štite interese RH, hrvatskih branitelja i hrvatskog naroda u BiH-a, te da poduzimaju korake da do ovakvih situacija ne dolazi.

Nažalost svjedoci smo da oni koji su bili agresori na naš narod i našu domovinu danas pritvaraju i optužuju hrvatske domoljube i žele nametnuti zajedničku krivnju čitavom hrvatskom narodu za zločine koje su sami činili prije svega na području Republike Hrvatske.

Naša država se obvezala različitim Zakonima i Deklaracijama pružiti svojim hrvatskim braniteljima, koji su najzaslužniji za njeno stvaranje, punu zaštitu, dostojanstvo i skrb. Svjedoci smo da se dešava upravo suprotno, da naše državne institucije pomažu susjednim državama u proganjanju svojih najzaslužnijih građana.

Teme­ljna vrijednost Domovinskog rata jest uspostava i obrana državnog suvereniteta i teritorijalnog inte­griteta Republike Hrvatske, čime su stvorene pretpostavke za djelova­nje pravne države i vladavine prava te zakonito funkcionira­nje državnih tijela kao najbo­lji način za da­lj­nju afirmaciju dostojanstva Domovinskog rata.

Radi dostojanstva Domovinskog rata hrvatsko pravosuđe je dužno procesuirati sve moguće slučajeve pojedinačnih ratnih zločina, teških povreda humanitarnog prava i svih drugih zločina poči­njenih u agresiji na Republiku Hrvatsku i u oružanoj pobuni te tijekom Domovinskog rata, strogo primje­njujući načela individualne odgovornosti i kriv­nje.

Slijedom navedenog, tražimo od hrvatskog pravosuđa da se napokon uhvate posla za koji su plaćeni i privedu licu pravde sve one koji su odgovorni za planiranje i izvršenje likvidacija hrvatskih branitelja i civila u brojnim masovnim grobnicama u cijeloj Hrvatskoj, a samo u Sisačko-moslavačkoj županiji do sada su otkrivene 43 masovne grobnice i do sada za njih nitko nije odgovarao.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.