Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Odluke o raspuštanju općinskih i gradskih organizacija HSS-a

…Petrinje, Lekenika, Gline i Majura

U srijedu, 16. studenoga 2016. godine tijekom dana, suspendirani predsjednici gradskih i općinskih organizacija Hrvatske seljačke stranke Sisačko-moslavačke županije Milan Herceg iz Petrinje, Ivica Perović iz Lekenika, Marina Cerjak iz Gline i Klementina Karanović iz Majura elektronskom poštom su zaprimili Odluke o raspuštanju općinskih i gradskih organizacija kojima su na čelu.

Odluke je potpisao potpredsjednik HSS-a, protustatutarno imenovani ovlaštenik Predsjedništva HSS-a za ŽO HSS Sisačko-moslavačke županije i saborski zastupnik Željko Lenart, a organizacije su raspuštene na njegov prijedlog. Lenart koji će biti upamćen uz Krešu Beljaka kao grobar HSS-a, raspušta navedene organizacije kako navodi „radi nanijete štete ugledu i interesima HSS-a, koje svojim radnjama i aktivnostima čine dužnosnici i tijela“ tih organizacija. Sve odluke su istovjetne izuzev naziva organizacije koja se raspušta, a njihovo donošenje motivirano je željom  Željka Lenarta da postane predsjednik HSS SMŽ. Kako ga  članstvo i delegati ne podržavaju, prvo je uklonio dosadašnju predsjednicu HSS-a Sisačko-moslavačke županije Marijanu Petir suspendiravši je putem svog mentora Kreše Beljaka, a potom je  Županijska organizacija raspuštena jer nije prihvatila Beljakovu i Lenartovu diktaturu. Obzirom da niti to Lenartu nije pomoglo da prikupi većinu delegata,  krenuo je uz pomoć Kreše Beljaka raspuštati organizacije kako bi odstranio nepoćudne delegate koji ga ne žele podržati i tako u odnosu na proteklu skupštinu prepolovio broj delegata sa 130 na 63.

Analizirajući sadašnju situaciju snaga na terenu kristalno je jasno da na ovaj način Željko Lenart također uklanja svoje moguće protukandidate za predsjednika HSS-a Sisačko-moslavačke županije i pomaže Beljaku da ostane predsjednik HSS-a koji je pod njegovim vodstvom dotaknuo dno. Ali tu je zanimljiva još jedna stvar, a to je da kao „ovlaštenik“ Željko Lenart ovom Odlukom briše s popisa delegata za županijsku skupštinu HSS-a Sisačko-moslavačke županije, koja se treba održati do 10. prosinca 2016. godine uz već uklonjenih 30 još 37 delegata od kojih sigurno ne bi dobio glas za svoju kandidaturu.
Kao što je Antun Radić rekao „Tri su stvari, koje čovjeka i narod drže u životu i to: Prvo: Radi. Drugo: U dobru se ne ponosi, a u zlu se ne poništi. Treće: Budi čovjek, t. j. nemoj misliti, da si sam na svietu“, a naše sadašnje „vođe“ moraju spoznati da su prekršili sve tri odredbe te se ponašaju kao da su sami na svijetu.

Smatramo da se Željko Lenart uplašio da će izgubiti na unutarstranačkim izborima u Sisačko-moslavačkoj županiji te je potpisivanjem Odluka o raspuštanju sebi želio osigurati pobjedničku poziciju, no malo je vjerojatno da će u tome uspjeti budući da u Hrvatskoj seljačkoj stranci Sisačko-moslavačke županije još ima istinskih HSS-ovaca i poštenih ljudi koji za razliku od Lenarta i Beljaka vole HSS.

 

Klementina Karanović, predsjednica HSS OO Majur

Ivica Perović, predsjednik GO HSS Lekenik

Milan Herceg, predsjednik GO HSS Petrinja

Marina Cerjak, predsjednica GO HSS Glina


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.