Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Tribina o nacionalnim manjinama sa Žarkom Puhovskim!

U napretku Siska značajnu su ulogu odigrali Bošnjaci

U napretku Siska značajnu su ulogu odigrali Bošnjaci

U prostoru Središnje knjižnice za Bošnjake u Capragu jučer je u organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Siska održana tribina „Nacionalne manjine u RH- Gdje smo danas?“ . Tribina je, kaže Adis Keranović, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Siska, organizirana s ciljem poticanja aktivnosti Središnje knjižnice za Bošnjake. „Ovo je prva, a u planu nam je organizirati barem jednu tribinu tijekom godine“, najavio je Keranović:

 

 

Tribini je prisustvovala i zamjenica župana Anita Sinjeri Ibrišević koja je naglasila kako je Sisačko- moslavačka županija multietnička županija i kako su nacionalne manjine bogatstvo kojim se ona ponosi:

 

 

Na tribini koja je privukla velik broj posjetitelja predavanje je održao aktivist za ljudska prava i politički analitičar Žarko Puhovski. On se u svom izlaganju koncentrirao na odnos etničke većine prema nacionalnim manjinama istaknuvši pritom kako najveći problem nisu zakoni i propisi, već:

 

 

Puhovski je osim toga ustvrdio kako je upravo Sisak dobar primjer uspješnog suživota različitih etničkih grupa. “Sisak, odnosno Caprag, izgrađen je radom i trudom Bošnjaka koji su ovdje dolazili u godinama napretka i prosperiteta. Hoće li takav suživot opstati i tijekom socijalnog propadanja, vidjet ćemo”, zaključio je Puhovski.

 

???????????????????????????????

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.