Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Uređen je kutinski Park za pse

Rudić: “Pomoći ćemo i kada se ovaj park bude dodatno opremao na proljeće”

Rudić: "Pomoći ćemo i kada se ovaj park bude dodatno opremao na proljeće"

U Kutini je u ulici Hrvatskih branitelja u blizini Sportskog parka uređen Park za pse. Uređenje parka financirano je kroz program Mladi – snaga zajednice Europske zaklade za filantropiju i društvenih razvoj. Skupina mladih Kutinčana kandidirala je svoju ideju na Natječaj te je kao jedna od dvije najbolje ideje odabrana za realizaciju. U timu koji je predložio ideju, prijavio ju na natječaj i konačno realiziralo bile su mlade Kutinčanke; Ivona Korica, Danijela Dusper, Lucija Udragović, Una Šteović i Barbara Lončarić.

“Volimo svi životinje, nas pet koje smo bili u timu, tako je nastala ideja, iz ljubavi prema životinjama. Ideja je bila da građani dobiju zatvoreni prostor gdje mogu slobodno pustiti svoje ljubimce. Prijavili smo se na Natječaj programa Mladi – snaga zajednice Europske zaklade za filantropiju. Kroz Tvornicu ideja Kutina iznijeli smo svoje ideje i najbolja dva projekta dobili su 10 tisuća kn plus 5 tisuća kn koje smo trebali skupiti kao donacije, to je sve uloženo u uređenje Parka za pse. Donacija nije bilo, pa je Grad Kutina uskočio sa pet tisuća kn i na tome smo zahvalni Gradu Kutini.”


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Barbara Lončarić zahvaljuje i građanima Kutine koji su izrazili puno simpatija prema Parku za pse u Kutini. “Kutinčani koji dolaze u Park su zadovoljni. Dobivali smo pozitivne komentare putem facebooka i osobno kad smo se sreli s ljudima, govore nam da nam je ideja dobra i da se nadaju da će se sadržaji u parku proširiti, da će se malo više toga staviti u Park. To nam je naravno i plan i eto, mi smo zadovoljni, a mislimo i da su građani zadovoljni.”

Dražen Gligić jedan je od Kutinčana koji redovito, svakodnevno sa svojim ljubimcima dolazi u Park za pse. „Ovo je mjesto gdje se druže psi, ali i vlasnici.“, rekao je Dražen Gligić. “Park je vrhunski, sve što je napravljeno odlično je. Kad idemo u šetnju, dođemo u park pustimo pse i mi smo bez brige, psi se mogu istrčati i izigrati se s drugim psima. Vlasnici se druže i upoznaju, i sam sam upoznao puno poznanika i prijatelja upoznao zahvaljujući svojim psima, imam dva psa, dva beagla.”


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Mladi Kutinčani uređenjem Parka za pse svojim su sugrađanima pokazali kako se svaka ideja može realizirati. To je poruka svima nama, i od mladih možemo naučiti gdje se krije snaga zajednice, rekao je gradonačelnik Andrija Rudić.

“Najbolji je način da se nekakav projekt realizira da netko s idejom dođe i s ponudom da u svom aranžmanu to i realizira. Naravno, Grad će uvijek takve ideje pomoći. To smo pokazali u protekle 3,5 godine. Puno toga se napravilo baš na inicijativu građana kada su oni preuzeli inicijativu. I ovaj Park za pse dugo je bio ideja, a ta se ideja ostvarila kada se okupila dobra ekipa. Mi smo to pomogli i pomoći ćemo kada se ovaj park bude dodatno opremao na proljeće.”


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Mladi Kutinčani imaju još ideja kako uvesti nove sadržaje u Park za pse i na proljeće će to, kako kažu, i napraviti, jer oni su snaga zajednice.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.