Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Zahvalnice za jubilarna darivanja krvi

Rekorder Željko Josipović – darovao krv 150 puta

Rekorder Željko Josipović - darovao krv 150 puta

Veliki broj jubilarnih darivatelja krvi na svečanom obilježavanju Dana dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog Crvenog križa Novske okupilo se u utorak,08. studenog u Brestači , gdje su uručene čak 83 zahvalnice za više puta darovanu krv. Primili su je darivatelji za  5 do 150 puta darovanu krv, za što je Zahvalnicu primio Novljanin Željko Josipović, rekorder koji je krv  darivao i više od tog broja.

krv7_081116

Kaže,  prvi put 1973. godine na završetku srednjoškolskog obrazovanja. Na akcije prikupljanja krvi odaziva se od tada kada god je moguće, a njegova 0+ krvna grupa i humanost iz ljubavi prema životima drugih zasigurno je pomogla spasiti, izliječiti i ozdraviti mnoge živote. Na tome mu je čestitao i Mirko Heller iz Lipovljana, dosadašanji rekorder po broju darivanju,  a po sto puta krv su darivali Zdravko Erjavec i Darko Smolek iz Novske.

krv6_081116

Prekrasnu obitelj dobrovoljnih darivatelja krvi, s naviše članova koji daruju krv je obitelj Pavlović iz Kozarica, Anamarija koja je nedavno prvi put darivala krv, Drago s 99 te Mario, Ivo i Marko, poticaj su svima.

Kako je naglasio Vlado Klasan, gradonačelnik i dobrovoljni darivatelj, „lijepo je biti u sredini gdje je toliko humanih ljudi spremnih pomoći drugima“, a u ime Hrvatskog Crvenog križa,  jubilarnim dobitnicima čestitala je i Gordana Lazić Tafra, zahvalivši za trenutak kada su se odlučili dati svoju krv i toliko puta u životu.

krv2_081116

– Od 1992. godine sa Zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba organizirali smo 99  akcija prikupljanja krvi u kojima je prikupljeno 20882 doze krvi, što bi iznosilo 9397 litre krvi, naglasio je Zoran Prpić, ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Novske.

krv1_081116

Darivatelji s područja Grada Novske, općina Jasenovac i Lipovljani, samo su tijekom ove godine, u četiri provedene akcije darivali 988 doze krvi, prebacivši po tko zna koji put godišnji plan.

Svečane prigode prilika su za istaknuti i rad mnogobrojnih volontera, ravnatelj Prpić to uvijek naglašava uz pohvale ali i zahvalu Dobrovoljnim  vatrogasnim društvima u Novskoj i Lipoljanima u čijim se Vatrogasnim domovima provode akcije kao i Centru za pomoć i njegu u Jasenovac te sponzorima i medijima koji prate rad CK Novska.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.