Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Božićni koncert HKUD-a Mošćenica

Tradicija kao inspiracija za budućnost

Tradicija kao inspiracija za budućnost

HKUD Mošćenica u Hrvatskom domu u Petrinji ove je subote, 10. prosinca održalo tradicionalni Božićni koncert. Sedamdesetak članova, 16 plesača, 8 tamburaša i , ono na što su posebno ponosni, 27 mladih plesača i 19 mladih tamburaša polaznika plesne škole, odnosno škole tambure.

 

moscenica-3

 

Svakako najveću podršku od publike dobili su najmlađi članovi ovoga društva koji su se predstavili dvjema koreografijama, dok su oni stariji , premijerno izveli koreografiju posavskih pjesama i plesova.

 

moscenica-7moscenica-8

 

U programu koncerta sudjelovali su KUD Češka beseda koju čine članovi iz Velikih i  Malih Zdenaca, TO Janko Stjepušin iz Martinske Vesi, Zavičajno društvo „Sinac“ iz Zagreba i gosti iz BiH – KUD „Vrnograč.“

 

moscenica-5moscenica-13

 

Najvažnije je čuvati izvornu kulturu i baštinu, naglasio je gradonačelnik Petrinje i saborski zastupnik Darinko Dumbović. Podsjetio je kako društvo u Mošćenici nije dugo radilo, ali u posljednje dvije godine, od kada su obnovili svoj rad ,sve su bolji i sve brojniji. Posebno me raduje što su u rad društva uključeni najmlađi, istaknuo je Dumbović.

 

moscenica-1

 

Sudionici u programu pjesmom su poslali i poruku ljubavi i mira, te tako čestitali nastupajuće blagdane.

 

moscenica-9moscenica-11

 

Božić je, s pozornice Hrvatskog doma, čestitao i predsjednik KUD-a „Vrnograč“ Mensur Sarajlija.

 

moscenica-14moscenica-15

 

Želim da Vas svjetlo Betlehema na Badnje veče uvede u sretan i čestiti Božić. Božić nagovještava rođenje i novi život. Svima nam, u cijelom svijetu, trebaju mir i spokoj i to je ono što nas sve veže da živimo jedni pored drugih, jedni s drugima, u miru , sreći i zadovoljstvu.

 

moscenica-17

 

Petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović je između ostalog odaslao poruku za bolju budućnost. Neka nam u ovo blagdansko predvečerje, u adventskim danima, Božić bude inspiracija za bolju budućnost, za sretniju svaku novu godinu.

Božićni koncert HKUD-a Mošćenica održan je pod pokroviteljstvom Grada Petrinje i gradonačelnika.

 

moscenica-2

 

Više s koncerta poslušajte u našoj emisiji Bakina škrinjica, u nedjelju, 11. prosinca  od 18 sati.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.