Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Dodjela stipendija Zaklade fra Bonifacije Pavletić!

Za 95 studenata

Za 95 studenata

U sisačkom Velikom Kaptolu dodijeljene su stipendije Zaklade fra Bonifacije Pavletić za akademsku godinu 2016./2017. Šestu godinu zaredom Zaklada, osnovana od strane sisačkog biskupa Vlade Košića, dodijelila je 95 stipendija uspješnim studentima u potrebi s područja Sisačke biskupije. Isplaćivat će se tijekom deset mjeseci u iznosu od 800 kuna, a ove ju je godine dobilo najviše studenata dosad. Ravnatelj Zaklade Domagoj Mosler prisjetivši se dana njenog osnivanja istaknuo je da to nisu bila jednostavna vremena za takav projekt:

 

 

p1180741

 

Jedna od onih koji donacijama redovito podupiru Zakladu jest i Marijana Petrir, zastupnica u Europskom parlamentu:

 

 

Sisački biskup Vlado Košić pokrenuo je ovu Zakladu kako bi, između ostalog, pomogao mladim ljudima u izboru ostati ili otići iz Hrvatske. Njegova poruka je jasna: iako je hrvatska svakodnevnica teška, treba ostati i raditi na napretku naše domovine:

 

 

p1180720

 

Zahvalivši se Sisačkoj biskupiji na ovakvoj inicijativi, predsjednica Skupštine Sisačko- moslavačke županije Ivanka Roksandić istaknula je kako je ona u našoj Županiji itekako potrebna:

 

 

p1180746

 

Marija Mitar iz Komareva studentica je druge godine diplomskog studija kroatistike i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Obzirom da joj je u  teškim trenucima tijekom studiranja vjera veliki oslonac, prijava na natječaj za stipendije Sisačke biskupije bila je logičan korak:

 

 

p1180745

 

Dodajmo još da je od osnivanja Zaklade stipendiju primilo više od 500 studenata.

 

p1180728p1180733

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.