VIJESTI

Donacija sisačkoj bolnici

Mališane Kedžo i Pumpić razveselili prigodnim poklonima

Mališane Kedžo i Pumpić razveselili prigodnim poklonima

Ininu donaciju u iznosu od 166 tisuća kuna,koju je mr.sc Tomislavu Dujmenoviću, dr. med., ravnatelju bolnice, uručio. Damir Butković, direktor Rafinerije nafte Sisak, Opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ iskoristit će za dvije svrhe: za nabavku uređaja HyPAIR FeNO za Odjel za pedijatriju te za nabavku četiri posebna bolesnička kreveta za Odjel za pojačanu internističku skrb s koronarnom jedinicom.

 

 

U obilasku djece na odjelu pedijatrije i odjelu dječje kirurgije Ininim predstavnicima pridružili su se pjevač Damir Kedžo i Inina maskota Pumpić koji su male pacijente razveselili prigodnim poklonima.

Ovo nije prvi put da smo u sisačkoj Općoj bolnici jer kroz sudjelovanje u projektima koji su bitni za unaprjeđenje kvalitete života u Sisku i okolici INA pokazuje predanost sisačkoj lokalnoj zajednici gdje je kroz rad svoje rafinerije prisutna već desetljećima. Osobito nam je važno pružiti pomoć upravo onima kojima je to najpotrebnije, a djecu smo razveselili i prigodnim darovima. Ovo jeveć peta u nizu od šest donacija koje smo pripremili za pedijatrijske odjele diljem Hrvatske.“, rekao je direktor Rafinerije u Sisku Damir Butković.

Iako je sv. Nikola već prošao, ovo je danas dan darivanja za našu bolnicu. Zahvalni smo Ini na pomoći pri kupnji FeNO aparata za Odjel pedijatrije koji služi za rano otkrivanje astme u djece te za praćenje učinka terapije u astmatičara, odnosno kontrolu bolesti. U brizi za osobito teške bolesnike od velike pomoći bit će i četiri bolesnička kreveta na Odjelu za pojačanu internističku skrb s koronarnom jedinicom.“, rekao je u ovoj prigodi ravnatelj OB „dr. Ivo Pedišić“ dr. Tomislav Dujmenović.

Bolesnički kreveti koji će se nabaviti Ininom donacijom posebno su dizajnirani za osobito teške bolesnike kojima su potrebni specifični dijagnostički i terapijski zahvati, dok uređaj HyPAIR FeNO omogućuje mjerenje koncentracije dušikovog monoksida u izdahnutom zraku.


 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version