Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Gradonačelnik Kući zdravlja uručio novi EKG uređaj i predstavio projekt “Zdravlje u lokalnoj zajednici”!

Trogodišnji projekt prevencije bolesti

Trogodišnji projekt prevencije bolesti

„Zdravlje u lokalnoj zajednici“- novi projekt petrinjske Kuće zdravlje koji će trajati iduće tri godine predstavljen je jučer u prostorijama udruge. U sklopu projekta vrijednog 50 tisuća kuna pokrenutog sa ciljem podizanja zdravstvenog standarda bit će organizirane javno- zdravstvene akcije i edukativne radionice na području grada Petrinje i okolnih sela- svugdje gdje postoje minimalni tehnički uvjeti za njihovu organizaciju, kaže Radmila Vlak ispred Udruge Naš život- nositelja projekta:

 

 

Projekt financira Ministarstvo zdravstva, a ulogu partnera preuzeli su Grad Petrinja i bolnica Dr.Ivan Barbot Popovača.  Predstavljanju projekta prisustvovao je i gradonačelnik Darinko Dumbović koji je ovom prilikom djelatnicima Kuće zdravlja uručio novi EKG uređaj. Uređaj je Grad financirao za potrebe javno –zdravstvenih akcija Petrinjske kuće zdravlja u vrijednosti 11 tisuća kuna i koristit će se i za provedbu javno –zdravstvenih akcija u ruralnom području Grada Petrinje. Dumbović je upozorio kako je ovo samo mali korak u nastojanju Grada da svim svojim stanovnicima omogući jednaku zdravstvenu skrb:

 

 

Vlak je objasnila zašto je uređaj toliko bitan za građane:

 

 

Pregledi EKG aparatom i edukativne radionice u sklopu projekta „Zdravlje u lokalnoj zajednici“ bit će besplatni, a u udruzi Naš život vjeruju kako će i ovaj novi trogodišnji ciklus prevencije zdravlja polučiti uspjeh kao i svi dosadašnji.

 

dekg1

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.