Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Humanitarna aukcija slika

Za opremanje ambulante za Dječju psihijatriju

Za opremanje ambulante za Dječju psihijatriju

U organizaciji Neuropsihijatrijske bolnice ‘Dr. Ivan Barbot’ i Popovačke udruge likovnih stvaralaca ‘Moslavački štrk’ u prostoru Doma kulture održana je iznimno uspješna humanitarna aukcija slika kojom je prikupljeno 59.650,00 kuna.

 

slika-5
Na aukciji je prodano svih 40 likovnih radova nastalih u okviru 3. likovne kolonije „Štrkijada u Popovači” održane u rujnu ove godine na prostoru parka popovačke Bolnice. Kolonija pod nazivom „Uvijek postoji razlog za osmijeh, vjeruj u sebe” održana je pod pokroviteljstvom Neuropsihijatrijske bolnice ‘Dr. Ivan Barbot’, a u organizaciji PULS-a ‘Moslavački štrk’.

„Osim što je bila vrlo značajna u pogledu produkcije umjetničkih radova zavičajnih umjetnika, decentralizacije kulturnih zbivanja i promidžbe kulturnog turizma, suradnja Bolnice ‘Dr. Ivan Barbot’ sa našom udrugom kroz pripremu ove kolonije dala je snažan doprinos destigmatizaciji duševno oboljelih i istovremeno pozvala sve na prihvaćanje različitosti. Projekt je zaokružen kroz ovu večerašnju aukciju koja je doista polučila jedan zavidan rezultat koji nas je sve skupa snažno ganuo i razveselio”- istaknula je predsjednica PULS-a ‘Moslavački štrk’ Marija Pukec Žigić.

 

slika-2

 

Pozdravljajući sudionike i uzvanike okupljene na gala aukciji, prvoj ovakve vrste u Gradu Popovači, ravnateljica Bolnice Marina Kovač podsjetila je kako u životu jedne bolnice 82 godine znači bogatu tradiciju i kontinuitet u liječenju bolesnih i nemoćnih, čvrste temelje na kojima grade svoj opstanak i budućnost.

„Imamo sposobnost prilagođavanja stalnim stalnim organizacijskim promjenama i financijskim mogućnostima, prihvaćajući nove izazove i standarde u liječenju. Imamo vrijedne zaposlenike, brojne stručnjake različitih profila, vojsku zdravstvenih djelatnika koje krasi humanost i nesebičnost, imamo i brojne suradnike, multidisciplinarne timove, planove i projekte za daljnji razvoj….Ali imamo i Vas dragi prijatelji koji nas potičete da budemo još bolji, ali i podupirete da za svoje bolesnike osiguramo što bolje i kvalitetnije uvjete boravka u bolnici. Zahvaljujući likovnim umjetnicima, našim prijateljima, ljudima velikog srca koji su svoje emocije pretočili u umjetnost i poklonili nam svoja djela, večeras Vam predstavljamo sve prekrasne slike za koje vjerujemo da će naći mjesto u Vašim domovima i poslovnim prostorima”- poručila je Kovač te zahvalila okupljenima na odazivu i snažnoj podršci u njihovoj plemenitoj misiji brige za bolesnike.

 

slika-4

 

Sredstva prikupljena prodajom slika na ovoj aukciji bit će, kako je najavila ravnateljica Kovač, namijenjena opremanju ambulante za Dječju psihijatriju NPB ‘Dr. Ivan Barbot

Hvalevrijednu inicijativu popovačke Bolnice i PULS-a ‘Moslavački štrk’ među brojnim uzvanicima podržao je i gradonačelnik Josip Mišković, a program je obogaćen i predstavljanjem literalnih radova članova ‘Moslavačkog štrka’ kao i plesnim točkama članova Plesnog kluba Petrinia iz Petrinje.

 

slika-3


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.