Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Ivo Žinić: Iduća godina bit će razvojna godina naše županije!

Prezentiran “Katalog projekata”

Prezentiran "Katalog projekata"

Protekla godina bila je godina zaustavljanja negativnih trendova i pokretanja novih, razvojnih projekata, dok bi sljedeća, 2017. trebala biti godina rezultata. Riječi su to Sisačko- moslavačkog župana Ive Žinića izrečene na prigodnom druženju s novinarima povodom božićnih i novogodišnjih blagdana. U svom se obraćanju župan prisjetio projekata naslijeđenih od prošle vlasti te onih pokrenutih od njegova preuzimanja Županije. Među njima istaknuo je projekt Kupujmo lokalno, pokrenut sa ciljem poticanja lokalne poljoprivredne proizvodnje, model sufinanciranja obnove županijskih cesta s općinama i gradovima, nova ulaganja u školsku infrastrukturu- od opremljenih kuhinja do uvođenja e- dnevnika u sve osnovne škole u županiji, ali i napredak ostvaren u segmentu zdravstvenih usluga:

 

 

Župan je otkrio i kako je ovih dana dovršen katalog projekata, popis velikih projekata koji bi se trebali realizirati sljedeće godine. Među njima najznačajniji je:

 

 

Uskoro bi trebala biti otvorena dva Poduzetnička centra: onaj u Glini i u Novskoj. Uz ulaganja u poljoprivredu, prometnu infrastrukturu i program energetske obnove, pripremljeni su i zanimljivi projekti u turizmu te novih tehnologija:

 

 

Jedan od projekata koji bi u županiju trebali donijeti suvremenu tehnologiju jest projekt DONES, istraživački centar fuzije za koji, osim Hrvatske, konkuriraju Španjolska i Poljska. Ukoliko bi zaista došlo do njegove realizacije, istaknuo je župan, problema za naše mlade i njihovu budućnost ne bi bilo. Zato vjerujem da će i hrvatska vlada učiniti sve da upravo naša županija dobije taj projekt i da on bude okidač njenog snažnog razvoja, zaključio je Žinić.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.