Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Napredak radova na projektu “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Petrinja”!

Trenutno se izvode radovi na 20 gradilišta

Trenutno se izvode radovi na 20 gradilišta

Radovi na projektu „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Petrinja“ dobro napreduju i njihova se izvedba odvija prema predviđenim planovima. Poručili su to petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović i direktor Privrede d.o.o. Zlatko Medved na redovitoj konferenciji za medije o tijeku projekta. Projekt je ovo čija vrijednost iznosi gotovo 345 milijuna kuna bez PDV-a, a s iznosom od 71%, odnosno 245 milijuna kuna financira ga Europska unija. Trenutno se u sklopu projekta izvode radovi na 20 gradilišta, a neki od njih su i djelomično i dovršeni, otkrio je gradonačelnik Dumbović:

 

 

p1180623

 

Projekt je počeo još 2014.godine, a njegov dovršetak očekuje se do prosinca 2018.godine. Obuhvaća rekonstrukciju starog dijela postojećeg javnog sustava vodoopskrbe te rekonstrukciju i dogradnju postojećeg javnog sustava odvodnje. O zahtjevnosti projekta više je rekla Anđa Slunjski, voditeljica projekta:

 

 

p1180624

 

Rekonstrukcija magistralnih cjevovoda i vodoopskrbne mreže na području Petrinja- centar/istok trenutno se odvija u Reljkovićevoj ulici, a u Ulici Mile Wood završeno je postavljanje glavnog cjevovoda te sada slijede radovi na kućnim priključcima.

Radovi na području Petrinja- zapad trenutno se izvode u Kupskoj ulici, a u tijeku su i pripremni radovi za otvaranje nekoliko novih gradilišta. Kako se uz izgradnju novoga cjevovoda izvode i kućni priključci s novim šahtama i vodomjerima, poduzeće Privreda d.o.o. moli građane za suradnju i pomoć prilikom lociranja postojećih kućnih priključaka.

Uz radove na vodoopskrbi u Kupskoj ulici nastavljaju se i radovi na odvodnji, a završena je izgradnja kanalizacijske mreže u dijelovima Ulice Ivana Hangija i Braće Janeković. U Ulici Braće Janeković u tijeku je i izgradnja kućnih priključaka na kanalizacijsku mrežu koja je također započela i u dijelu Petrinje uz Pigik, točnije u Vinogradskoj ulici prema odvojku Voćarske. Na području Mošćenice nastavljeni su radovi na izgradnji kanalizacijske mreže i kućnih priključaka u Kupskoj ulici, a u tijeku je izgradnja kanalizacijske mreže u Ulici Kralja Tomislava. Radi zimske službe obustavljeni su radovi na izgradnji kanalizacijske mreže na državnim cestama, točnije u Ulici Ante Starčevića te Vukovarskoj ulici.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.