Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Obnova tri portala u središtu Petrinje!

Suradnjom Ministarstva i Grada

Suradnjom Ministarstva i Grada

Na temelju prijave za programe zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara za 2016. Godinu, Gradu Petrinji su od Ministarstva kulture, Uprave za kulturnu baštinu odobrena sredstva za program Petrinja- Povijesna cjelina- obnova portala u iznosu od 80 tisuća kuna. Sklopljenim ugovorom između Grada Petrinje i Ministarstva kulture gradu Petrinji su dodijeljena navedena sredstva uz obvezu osiguranja preostalih sredstava za izvršenje programa. Gradonačelnik Darinko Dumbović otkrio je detalje ugovora:

 

 

S izvođačima su ugovoreni radovi izrade portala na zgradi Trg dr. F. Tuđmana 10 i izrade priklopa na zgradi u V. Nazora 13, dok je na radovima izrade portala na adresi V. Nazora 7 vlastitim sredstvima sudjelovao i vlasnik kuće. Takav način suradnje u obnovi gradskih pročelja gradonačelnik je istaknuo kao poželjan model suradnje građana te lokalne i državne razine:

 

 

Gradonačelnik je i ovom prilikom ponovio kako Petrinja zaslužuje povratak urbanog sjaja kojeg je imala prije ratnog razaranja i kako se u tom smjeru mora nastaviti raditi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.