Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Otvorena Soba čuda – prva soba za terapiju senzorne integracije u SMŽ!

Na terapiju će u početku dolaziti 30-tak djece

Na terapiju će u početku dolaziti 30-tak djece

Soba čuda, prva soba za terapiju senzorne integracije u Sisačko- moslavačkoj županiji danas je uz bogat popratni program otvorena na adresi Frankopanska 5 u Sisku. Radovi na derutnim i zapuštenim prostorijama započeli su još u listopadu 2014. i  to na inicijativu Grada Siska i Udruge osoba s invaliditetom Sisačko- moslavačke županije.

Nakon toga krenulo se u prikupljanje sredstva za njeno uređenje opremanje. Brojne humanitarne akcije, kulturne i sportske, te nesebične uplate pojedinaca i tvrtki s područja šireg od naše županije rezultirale su ukupnim iznosom od 800 tisuća kuna. Taj iznos, kaže Aleksandra Milković, izvršna direktorica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko- moslavačke županije, ne može dočarati svu potporu koju smo dobivali u našoj borbi:

 

 

p1180648

 

Na terapiju senzorne integracije s jednim senzornim terapeutom na početku će dolaziti 30-tak djece. To bi, kaže Milković, bi tek uvod u nešto puno ozbiljnije:

 

 

p1180639p1180644

 

Zadovoljni odazivom javnosti na dosadašnje humanitarne akcije, u udruzi najavljuju nove, između ostalog i za nabavku terapijskog psa. Nažalost, to nije jedini problem s kojim se suočavaju u udruzi. Nedostatak logopeda i dalje predstavlja neriješivo pitanje:

 

 

p1180640p1180653

 

Grad Sisak od samog je početka pružao snažnu potporu ovom projektu. Da će tako biti i ubuduće, potvrdila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček:

 

 

p1180670

 

Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić u humanitarnim akcijama sudjelovao je kao župan, ali i osobnim doprinosom. Važnost danas otvorene Sobe za djecu s posebnim potrebama nemjerljiva je. Sustav, nažalost, to nije prepoznao, pa smo se mi građani morali aktivirati i pomoći ovaj sjajan projekt, istaknuo je župan:

 

 

p1180679

 

Dugoročni cilj Sobe čuda je osposobiti djecu i mlade za samostalan život, odnosno omogućiti im da ostvare svoje potencijale i postignu emocionalnu ravnotežu. Terapija senzorne integracije igrom i smislenim aktivnostima osposobljava polaznike za korištenje novih i korisnih pristupa rješavanja izazova koje okruženje stavlja pred njih i tako omogućuje bolju integraciju.

 

p1180647p1180673

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.