Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Prijem za petrinjske hrvače – državne prvake!

Šesti naslov za HK Petrinja od 1991.godine

Šesti naslov za HK Petrinja od 1991.godine

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović primio je hrvače Hrvačkog kluba Petrinja, osvajače naslova državnih prvaka u 2016.godini. U finalnoj borbi za naslov održanoj 3.prosinca snage su odmjerili Sesvetski Kraljevec i Petrinja u takozvanoj „majstorici“ do koje je došlo nakon niza kontroverznih odluka Lige odbora i Izvršnog odbora Hrvatskog hrvačkog saveza.

Gradonačelnik je tijekom zahvale hrvačima istaknuo kako se radi o ljudima koji mogu biti uzori za sve građane Petrinje. Oni su sa srcem branili boje Petrinje, njeno su ime prenijeli diljem Europe, pa i svijeta i zato zaslužuju naše poštovanje:

 

 

p1190230

 

Jedan od mnogih problema s kojima se suočavaju petrinjski hrvači jest i nedostatak odgovarajućeg prostora za treninge. Po tom pitanju gradonačelnik je obećao da će ih pokušati pratiti kao i dosad. Nova dvorana u središtu grada, ako se pita gradonačelnika, san je koji bi se uskoro trebao početi ostvarivati:

 

 

p1190227

 

Vinko Kadečka, predsjednik Hrvačkog kluba Petrinja naglasio je da su upravo uvjeti u kojima treniraju često poticaj teškom radu i velikim uspjesima koje bilježi ovaj petrinjski klub. Šesti je ovo naslov državnih prvaka za Petrinjce, a Kadečka je istaknuo da nema razloga da ne krenu i prema sedmom:

 

 

p1190235

 

Stjepan Lavrić trenutno je jedini reprezentativac iz Hrvačkog kluba Petrinja. Iako su tijekom trajanja ovogodišnje Lige on i njegova ekipa doživjeli nemale nepravde od strane sudaca, s 2016.godinom je zadovoljan. Kao plan za iduću godinu skromno je najavio težak rad, ali o rezultatima nije želio detaljinije:

 

 

p1190247

 

Gradonačelnik je posebnu zahvalu za dugogodišnji rad uputio i treneru Franji Perekoviću, treneru seniora hrvačkog kluba Petrinja, inače najuspješnijem treneru Hrvatskog hrvačkog saveza u ovoj godini.

 

p1190245

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.