Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Projekti energetske obnove osnovnih škola u Glini, Topuskom i Gorama!

Izradu projektne dokumentacije financiraju EU i Fond za zaštitu okoliša

Izradu projektne dokumentacije financiraju EU i Fond za zaštitu okoliša

Početnom konferencijom održanom u Osnovnoj školi Glini započeo je projekt energetske obnove osnovnih škola u Glini, Topuskom i Gori. Prvi korak u projektu, izradu projektne dokumentacije u iznosu od 75% financira Europska unija putem Fonda za regionalni razvoj, dok preostalih 25% čine sredstva iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Kako je istaknuo Natko Bilić, direktor Planetarisa, tvrtke iz Zagreba specijalizirana za projekte energetske obnove, ovim će se projektima potrošnja godišnje toplinske energije smanjiti za čak 60 do 70%:

 

 

p1180849

 

Sljedeći korak jest prijava projekta na nedavno raspisan Natječaj za izvođenje radova Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, kaže Darjan Vlahov, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport:

 

 

p1180855

 

Sve tri škole u projektu- Osnovna škola Glina, Osnovna škola Vladimir Nazor u Topuskom i Ivan Goran Kovačić u Gori imaju status međunarodnih eko škola. Njihovi energetski troškovi već su sad dobrim dijelom smanjeni zahvaljujući djelomičnoj upotrebi čiste energije, ističe Milan Davidović, ravnatelj Osnovne škole Glina:

 

 

p1180846

 

Grad Glina ponosan je na svako ulaganje u školstvo, bilo da se radi o vrtićima,  osnovnim ili srednjim školama, naglasila je Sanja Štingl Vlašić, zamjenica gradonačelnika Gline. U odnosu na okolne škole, naš grad je dosegao visoku razinu po pitanju školskog nadstandarda, ali zasigurno ima mjesta i za dodatni napredak, rekla je Štingl Vlašić:

 

 

p1180851

 

Važnu ulogu inicijatora projekta pripala je Sisačko- moslavačkoj županiji kao osnivačima škola. Župan Ivo Žinić pojasnio je kako je osnovni cilj projekta smanjiti troškove održavanja te povećati kvalitetu rada u školskim objektima:

 

 

p1180852

 

Vrijednost svakog pojedinačnog projekta izrade projektne dokumentacije iznosi nešto manje od 200 tisuća kuna.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.