VIJESTI

Proračun Grada Novske 64 milijuna kuna

Najviše sredstava za investicijska ulaganja

Najviše sredstava za investicijska ulaganja

Donesen je Proračuna grada Novske za 2017. godinu, iznosit će 64.524.150,00 kuna, a za njega je na 31. sjednici Gradskog vijeća Grada Novske glasalo10 vijećnika, četiri vijećnika iz redova oporbe bili su suzdržani, dok je jedan vijećnik bio protiv Proračuna.

Dakle,  s nešto više od 64 milijun kuna izglasanog Proračuna, Grad Novska ulazi u narednu izbornu godinu, od vladajućih se očekuje odgovorno trošenje proračunskog novca i pozitivno stanje gradskih financija. Kako je na sjednici rečeno, prihodi su planirani s 56.7 milijuna kuna dok je višak prihoda iz prethodne godine u iznosu 7,7 milijuna kuna.

„Najveći dio investicijskog ulaganja planiran je u rashodima za dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini koji ovim prijedlogom proračuna iznose 31.298.750,00 kuna“.

S nešto više od 27,8 milijuna kuna planirana su investicijska ulaganja. U to je uključen završetak gradnje Mjesnog doma u Jazavici, za što je izdvojeno 600 tisuća kuna, a za planiranu izgradnju Dječjeg vrtića izdvaja se 300 tisuća kuna.

Za izradu projektne dokumentacije budućeg Zavičajnog muzeja s koncertnom dvoranom namijenjeno je više od 1,8 milijuna kuna dok je za projekt mrtvačnica u Brestači planirano  sto tisuća, a za izgradnju mrtvačnice u Voćarici 7 milijuna kuna.

Sredstva su namijenjena i za rekonstrukciju nerazvrstane ceste u Staroj Subockoj, 5,3 milijuna kuna, 1,3 milijuna za rekonstrukciju nerazvrstane ceste u Rajiću, kao i 250 tisuća za pješački most.

U treću fazu sanacije komunalne deponije Kurjakana ulaže se 8,7 milijuna kuna.

Turistička infrastruktura za Novljansko jezero dobiti će 1,4 milijuna. Naglašeno je kako će se navedene investicije financirati s 4.796.000,00 kn, iz vlastitih sredstava proračuna, a ostatak je iz drugih izvora.

Osim navedenog investicijskog ulaganja u Proračunu su planirani izdaci za školstvo, kulturu, sport, socijalnu skrb, sve što Grad Novska sufinancira i za što se sve osiguravaju proračunske kune.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version