Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Šarena vojska zdravlja u Top 7 u Europi

Dobar glas iz malog Siska

Dobar glas iz malog Siska
Projekt inovativne prevencije ovisnosti  koji provodi Udruga za djecu i mlade Novi svijet iz Siska uvršten je na popis od 7 najboljih u Europi za 2016. godinu!

Nagradu svake druge godine dodjeljuje posebno tijelo Vijeća Europe (Pompidou Group) sastavljeno od predstavnika mladih iz cijele Europe u uzrastu od 18 do 24 godine, za najinovativnije i najbolje projekte mladih u području prevencije ovisnosti i promicanja zdravlja.

Ove je godine bilo prijavljeno 47 projekta prevencije ovisnosti iz 22 europske zemlje. Ocjenjivački sud sastavio je “kratak popis” od sedam najboljih, a u tom izabranom društvu našla se i sisačka udruga.-  Iako nismo osvojili jedno od prva tri mjesta, sretni smo i zadovoljni, smatrajući da je  uvrštenje našeg projekta Šarena vojska zdravlja u najuži izbor izuzetan uspjeh i najbolja potvrda da smo na pravom putu. Unatoč svemu, kaže predsjednica Udruge Lidija Tomljenović Kovačić .

– Nećemo puno dodavati, mislimo da ova vijest govori sama za sebe. Još kada bi ovakve projekte barem približno tako vrednovala nadležna državna tijela i lokalna zajednica iz koje je ova inicijativa i ponikla – gdje bi nam bio kraj?, pitaju  u Udruzi Novi svijet.

– Uz zahvalu svim donatorima, partnerima i suradnicima, svakako želimo čestitati svim sudionicima – glumcima, glazbenicima, evaluatoricama, novinarima i svima ostalima koji su protekle dvije godine pomogli da se dobre vibracije iz našeg malog Siska prošire po cijeloj Hrvatskoj, a da dobar glas dođe i do Europe.

Ne smijemo zaboraviti niti ekipu koja je ljetos po velikoj vrućini dobrano potegnula kako bi se ova dosta složena aplikacija na vrijeme i na pravi način podnijela. To su: Ivana, Vanja, Ines, Marija, Sanja, Svjetlana, Petra i Ivan, poručuju iz Novog svijeta.

Više o ovom vrijednom priznanju, kao i o svim ovogodišnjim dobitnicima možete pročitati na sljedećim poveznicama:

Izvornik: https://goo.gl/hnvNa7

Slobodni prijevod: https://goo.gl/9bKuyS


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.