Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

U Popovači osnovan odbojkaški klub

“Zbog velikog broja djece koja su pokazala interes”

"Zbog velikog broja djece koja su pokazala interes"

U listopadu 2016. godine osnovan je Odbojkaški klub „Popovača”, a isti je proizašao iz Školskog sportskog društva Moslavac Osnovne škole Popovača.


odb-3 odb-4


“Zbog velikog broja djece koja su pokazala interes kroz izvannastavnu aktivnost odbojke u OŠ Popovača, a na inicijativu predsjednika Odbojkaškog saveza Sisačko-moslavačke županije i dopredsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, gospodina Željka Jurčevića, osnovan je Odbojkaški klub „Popovača”. Učitelj tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Popovača, profesor Damir Štimac, kao jedan od osnivača izabran je za prvog predsjednika Kluba. Odbojkaški klub „Popovača” odmah je postao punopravni član Hrvatskog odbojkaškog saveza i Odbojkaškog saveza Sisačko-moslavačke županije, a još se čeka i na punopravno članstvo u Zajednici sportskih udruga Grada Popovače.

Klub se priključio i ovosezonskom natjecanju u sklopu prvenstva Sisačko-moslavačke županije za mlađe kadetkinje kao jedini predstavnik moslavačkog kraja. Rad Kluba se i dalje temelji na izvannastavnoj aktivnosti odbojke pri Osnovnoj školi u Popovači, što zbog manjka slobodnih termina u školskoj sportskoj dvorani, što zbog nedostatka materijalnih i financijskih sredstava. Jednom tjedno se okupljaju i bivši učenici škole, a sada srednjoškolci, no i dalje zainteresirani odbojkaši. Klub početkom slijedeće godine planira osnovati i sekciju za male odbojkaše, djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole. Veliku podršku djelovanju Kluba daje Osnovna škola Popovača te sami roditelji koji pomažu prilikom natjecanja” – poručuju iz OŠ Popovača.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.