Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

U Zadru održano Ekipno prvenstvo Hrvatske u plivanju

Plivački klub Sisak Janaf nastupio je u A ekipnom prvenstvu

Plivački klub Sisak Janaf nastupio je u A ekipnom prvenstvu

Glavno natjecanje prve trećine sezone i najvažnije ekipno natjecanje sezone je Ekipno prvenstvo Hrvatske u plivanju koje je ove godine održano u Zadru 17. i 18. prosinca.

Plivački klub Sisak Janaf nastupio je u A ekipnom prvenstvu (1. Liga HPS-a) među 8 najboljih ekipa u Hrvatskoj sa svojim znatno pomlađenim ekipama i u muškoj i ženskoj konkurenciji. Cilj za žensku ekipu bio je plasman među prvih šest ekipa i ostanak u A prvenstvu, dok je za mušku ekipu koja je na natjecanju nastuplia vidno oslabljena zbog smjene generacije i prestanka plivanja najstarijih plivača, cilj je bio otplivati svoja najbolja vremena i boriti se za što bolji plasman.


eph-zadar-2016-19 1-eph


Nakon dva dana plivanja djevojke…iako daleko najmlađe (dvanaestogodišnja Paula Lončarević, trinaestogodišnje Antonela Vinšek, Maja Sigur i Jana Pavičić (zbog ozljede na žalost nije nastupila Tea Lužaić) i četrnaaestogodišnje Paulina Kušan, Morena Polanec, Nola Brnad i Nika Pancirov), predvođene kapetanicom, lavicom, uskoro osamnaestogodišnjom, najboljom plivačicom PK Sisak Janafa Emom Šarar, nevjerojatnom su srčanošću, borbenošću i požrtvovnošću osvojile šesto mjesto i ostale u A skupini u društvu najboljih hrvatskih plivačica.

Sve plivačice plivale su izvrsno, iz utrke u utrku svoja najbolja vremena, ali Ema je još jednom pokazala koliko znači za ovu mladu ekipu, i kada je bilo najpotrebnije plivala je sjajno. U B skupinu ispale su plivačice zagrebačkog Medveščaka i dubrovačkog Juga.


eph-zadar-2016-2 eph-zadar-2016-267


Dečki (Karlo Grabić, Stefan Brnad, Roberto Milaković, Matija Jurišić i Ilan Vezmarović, zbog bolesti je izostao Lovro Olah) unatoč odličnom plivanju, zbog malobrojnosti gdje je svaki od njih plivao velik broj disciplina nisu uspjeli ostati u A skupini.

Na pitanje trenerima Marku Milatoviću i Dejanu Rukljaču koji su ih vodili u Zadru, kakve dojmove nose sa natjecanja, uglas su istaknuli: “Svaka čast i plivačicama i plivačima na iznimnoj borbenosti i odličnim rezultatima…tako se bori za Klub. Zajedništvo i navijanje od prvog do posljednjeg zaveslaja svih za sve…imamo se čime ponositi“.


eph-zadar-2016-313 eph-zadar-2016-400


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.