Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Županija sufinancira smještaj i prehranu za 8 učenika u Učeničkom domu Kutina!

Učenički dom Kutina jedan je od manjih u RH

Učenički dom Kutina jedan je od manjih u RH

U Učeničkom domu Kutina Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić danas je uručio ugovore o sufinanciranju troškova boravka i prehrane za osam učenika, korisnika Učeničkog doma Kutina. Puna cijena smještaja i prehrane u jedinom učeničkom domu u županiji iznosi 1260 kuna od čega polovicu- 630 kuna osigurava Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok preostali dio financiraju roditelji djece. Za njih osmero koji nisu u stanju platiti taj iznos, sredstva je putem ovih ugovora osigurala Sisačko- moslavačka županija. To je samo jedan od pokazatelja izvrsnog odnosa kojeg imamo sa Županijom, istaknula je ravnateljica Učeničkog doma Kutina Vesna Vuković:

 

 

p1190120

 

Učenički dom u Kutini jedan je od manjih domova u Republici Hrvatskoj. Trenutno u njemu boravi 52 učenika, a o njihovom razvoju brine 15 djelatnika Doma različitih profesija, od odgajateljica do ekonomista:

 

 

p1190111

 

Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić naglasio je kako su danas potpisani ugovori samo jedan od načina na koje Županija pomaže učenički i studentski standard:

 

 

p1190133

 

Učenici koji su smještaj našli u Učeničkom domu Kutina pohađaju Tehničku školu Kutina ili Srednju školu Tin Ujević. Jedna od njih je i šesnaestogodišnja Sanja Bizomec koja je ove godine upisala 2.razred Srednje škole Tin Ujević- smjer ekonomija:

 

 

p1190129p1190128

 

Uz učenike iz Sisačko- moslavačke županije, u Domu su smještana i djeca iz Bjelovarsko—bilogorske, Požeško- slavonske i Zagrebačke županije.

 

p1190136p1190139

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.