Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Biskup čestitao Božić pravoslavnim vjernicima

“Želim Vam od sveg srca Božji mir i svaki njegov blagoslov”

"Želim Vam od sveg srca Božji mir i svaki njegov blagoslov"

Predsjednik Vijeća za ekumenizam i dijalog HBK sisački biskup Vlado Košić uputio je, u srijedu 4. siječnja, čestitku za Božić pravoslavnim vjernicima Srpske pravoslavne Crkve i Makedonske pravoslavne Crkve u Hrvatskoj.

Čestitku je uputio i episkopu zagrebačko-ljubljanskom o. Porfiriju Periću i episkopu gornjo-karlovačkom o. Gerasimu Popoviću iz SPC, te metropolitu strumičkom o. Naumu Ilievskom i o. Kirku Velinskom iz MPC.

„Najprije Vam od srca zahvaljujem na Vašim čestitkama i dobrim željama. U Otajstvo utjelovljenja Sina Božjega, vječnog Božjeg Logosa, jednako vjerujemo i od njega živimo svi mi koji se zovemo Kristovim učenicima. Stoga je ne samo isti datum, 25.prosinca, koji samo slavimo po različitim kalendarima u drugi dan, nego je i ista Tajna vjere i isti Krist Gospodin koji je došao svima nama ljudima da bi nam svima donio mir i spasenje. Želim Vam od sveg srca Božji mir i svaki njegov blagoslov u novoj Godini Gospodnjoj! Hodie vobis natus est Salvator, Christus Dominus. – Danas vam se rodio Spasitelj – Krist Gospodin“,  poručio je biskup u čestitki.

Biskup Košić uputio je čestitke i sisačkom parohu o. Veselinu Ristiću, sisačkom parohu u miru protojereju stavroforu Petru Olujiću, te o. Daliboru Petkoviću, parohu stupovačkom.

(SV)


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.