Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Izložba Želimira Šiška u Velikoj Gorici

Izloženo 30 radova u tehnici pastela s motivima Moslavine, Posavine i Dalmacije

Izloženo 30 radova u tehnici pastela s motivima Moslavine, Posavine i Dalmacije

U izložbenom prostoru POU Velika Gorica otvorena je prva ovogodišnja izložba slika. Akademski slikar Želimir Šiško izložio je 30 radova u tehnici pastela s motivima Moslavine, Posavine i Dalmacije.   Organizatori ove sada već 78. samostalne izložbe, bili su POU Velika Gorica i likovna udruga ULIKUMVG.

Autor predgovora u katalogu Ante Živković Fošar na otvaranju je između ostalog naglasio: „Opus Želimira Šiška vezan je največim dijelom uz klasičnu estetiku, uz tvorbu vlastite poetike, posebice krajolika kojeg je isti izdigao na novu razinu „postojanje krajolika“. On slika autentični krajolik donoseći raznolikost u jedinstvenosti  stila, kojeg je poveznica boja. Kolorit mu je žestok i raznovrstan. Želimira Šiška možemo tako s pravom staviti na zavidno mjesto suvremenog hrvatskog pejzažizma“

“Bogat program otvaranja izložbe, kojoj su suprkos lošem vremenu i zimi nazočili moji brojni prijatelji iz Kutine i okolice, oplemenili su svojim glazbenim interpretacijama ŽVA Kutinske Dunje i duo Ćiro Gašparac i Valentino. Dobrom raspoloženju doprinjele su slastice obitelji Ištvanić iz Kutine i proizvodi Vinarije Florijanović iz Potoka. Izložba u Gorici traje do 5. veljače.”- rekao je Želimir Šiško.


sisko u2


 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.