Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Manja cijena odvoza smeća i za građane Kutine, Popovače i Velike Ludine!

Od 1. siječnja

Od 1. siječnja

Eko Moslavina d.o.o., tvrtka koja, osim na području Kutine, komunalni otpad zbrinjava i na području grada Popovače te općine Velika Ludina, temeljem izmjena i dopuna Zakona o porezu na dodanu vrijednost od 9. prosinca 2016.godine, Gradskim i Općinskim vijećima navedenih gradova i općina uputila je Prijedlog Cjenika svojih sniženih usluga. Prema prijedlozima Cjenika smanjena stopa PDV-a od 13% rezultirat će velikim uštedama za građane i to:

– za građane s jednim odvozom tjedno smanjenje će iznositi 7,98% ili 4,30 kn mjesečno

– za građane s dva odvoza tjedno smanjenje će iznositi 8,15% ili 4,90 kn mjesečno

Ako se navedenome doda da je Eko Moslavina d.o.o. u 2015.godini svojim korisnicima smanjila cijenu komunalne usluge odvoza smeća za 5%, može se zaključiti da je u odnosu na 2014.godinu cijena prijama, prijevoza i zbrinjavanja komunalnog otpada za nešto više od 9 830 građana Kutine, Popovače i Velike Ludine smanjena za 7,8 kn na mjesečnoj bazi.

Obzirom da se radi o zakonskoj obvezi te da su predložene promjene cjenika komunalnih usluga tehničke prirode, u Eko Moslavini očekuju promptnu suglasnost jedinica lokalne samouprave na predložene izmjene cjenika.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.