Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Novčane potpore za poljoprivrednike

Grad Sisak putem raznih mjera pomaže razvoj poljoprivrede i ruralnog područja

Grad Sisak putem raznih mjera pomaže razvoj poljoprivrede i ruralnog područja

Grad Sisak putem raznih mjera pomaže razvoj poljoprivrede i ruralnog područja. U 2016. godini odobrena je novčana potpora za 43 korisnika, za što je iz gradskog je proračuna izdvojeno 270.000 kn, a sve u sklopu Programa mjera za razvoj ruralnog područja 2016.-2020. godine. Isplata novčane potpore počela je ovaj tjedan, a najveći  iznos potpore je  10.000 kuna.

Program obuhvaća mjere potpore u voćarstvu, povrtlarstvu, biljnoj proizvodnji u zatvorenim prostorima, navodnjavanju,  u ekološkoj proizvodnji i sve to na malim površinama, koja nije poduprta značajnijim sredstvima s državne razine, a istovremeno je važna za ponudu na lokalnom tržištu hrane. Također, program obuhvaća mjere novčane potpore  za preradu, prodaju i promociju koju mogu koristiti svi na ruralnom području od OPG-ova, obrta, domaćih radinosti do seoskog turizma i udruga.

Početkom proljeća Grad Sisak objavit će javni poziv za potpore u 2017. godini, na koji se mogu javiti svi zainteresirani, a u gradskom proračunu je za potpore osigurano 270.000 kn.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.