Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Obnova pročelja zgrada u Sisku ide dalje!

Sisak postaje ljepši i za život ugodniji grad!

Koncem prošle godine potpisan je još jedan ugovor o izvođenju radova na održavanju pročelja u gradu Sisku i to za zgradu u Zagrebačkoj ulici 10,  zvanu Vila Mira. Grad Sisak će snositi 50 posto troškova za uređenje uličnog pročelja, 30 posto za bočno pročelje i 15 posto troškova dvorišnog pročelja, a ukupna vrijednost radova bez PDV-a je 196.318,00 kn.

Projekt sufinanciranja obnove pročelja Grad Sisak je započeo polovicom 2015. godine kako bi se obnovila i revitalizirala urbana jezgra Siska te na taj način učinkovitije iskoristili gradski resursi, zaštitila kulturna i povijesna baština, potaknuo razvoj malog i srednjeg poduzetništva te poboljšala kvaliteta gradskog prostora, ali i života u zgradama s uređenom fasadom. Grad Sisak financira izradu projektne dokumentacije pročelja izrađene od ovlaštene osobe po izboru Grada Siska u 100% iznosu, nadzor nad izvođenjem radova od ovlaštene osobe u 100% iznosu, a radove na održavanju pročelja sufinancira prema troškovnicima.

Obnovu pročelja Grad Sisak financira na temelju javnih poziva vlasnicima, čije prijave kasnije boduje povjerenstvo po propisanim kriterijima (dotrajalost pročelja, ambijentalna i kulturno-povijesna vrijednost pročelja te lokacija zgrade unutar zaštićene kulturno-povijesne cjeline podijeljene na zone). Održavanje pročelja ne obuhvaća održavanje stolarije i elemente krova, krovišta i pokrova. Zainteresirani za održavanje pročelja morali su uz prijavu priložiti i izjavu da je  krovište, krovna konstrukcija i sustav odvodnje oborinskih voda održavan i da neće imati utjecaja na kvalitetu radova na održavanju pročelja.

Do sada je završena obnova pročelja zgrade u Ulici Franje Lovrića 14, zgradi Gradskog društva Crveni križ Ulici kralja Tomislava 18 i zgradi u Ulici S. i A. Radića 46. Na temelju već potpisanih ugovora, a čim nastupe povoljniji vremenski uvjeti započet će se s radovima na zgradi u Ulici S. i A. Radića 31 i na zgradi u Zagrebačkoj ulici 10. Priprema se dokumentacija za obnovu pročelja na zgradi u Ulici. I. K. Sakcinskog 9, na zgradi u Ulici S. i A. Radića 44 i na zgradi u Ulici S. i A. Radića 50 te za gradske zgrade u Rimskoj ulici 17 i Frankopanskoj 5. U pripremi je i potpisivanje ugovora za zgradu u Ulici I. K. Sakcinskog 18,  zgrade u Šetalištu Vladimira Nazora 7 te u  Ulica kralja Zvonimira 8.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.