Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Pedeset godina Pčelarskog društva Sisak

“Pčele su blago iz prirode”

"Pčele su blago iz prirode"

Pčelarsko društvo Sisak  u nedjelju, 22. sječnja, na prigodnoj je svečanosti obilježilo pedeset godina kontinuiranoga rada. Na izbornoj skupštini koja je prethodila ovoj svečanosti dosadašnji predsjednik Boris Mirilović ponovno je izabran za predsjednika.

 

 

p8

 

Društvo promovira pčelarstvo, med, pčelinje proizvode, a pčele su blago koje nam pruža priroda, podsjeća Mirilović.

 

 

Povećanjem broja zajednica na terenu pojavila se „mala gužva“, lokalno stanovništvo se počelo „bojati“ pčela, no s pčelama , kaže Mirilović, se treba naučiti živjeti.

 

p5

 

Gradonačelnica Sisak Kristina Ikić Baniček čestitala je pčelarima ovu značajnu i važnu obljetnicu, podsjetivši kako građani Siska prepoznaju pravi med i kako za svoje obitelji nabavljaju onaj ili kupljen izravno od proizvođača ili na sisačkoj gradskoj tržnici kod certificiranih proizvođača. Grad Sisak podupire rad Pčelarskog društva i nastavit će to činiti i dalje, prije svega kako bi se sačuvala domaća proizvodnja, domaći med i proizvodi od meda, rekla je gradonačelnica obraćajući se sisačkim pčelarima.

 

p 6

 

Za napredak pčelarstva treba svakodnevno usavršavati znanje o pčelama, pa Hrvatski pčelarski savez organizira u suradnji s resornim ministarstvom  niz radionica, koje se odnose ili na uzgoj ili na zakonsku regulativu, te mogućnost financiranja pčelarstva iz europskih fondova, rekao je u Sisku predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Vladimir Bilek.

 

 

bil

 

Naša županija je najveće područje u Europi pod kestenovom šumom, istaknula je  zamjenica župana Anita Sinjeri Ibrišević.

 

 

p7

 

Županija pomaže pčelarima s našeg područja potporama, dodala je Anita Sinjeri Ibrišević i najavila:

 

 

Na prigodnoj svečanosti dosadašnjim predsjednicima društva uručene su plakete, a domaćini su se na potpori zahvalili i Gradu Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji.

 

p 1


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.