SMŽ

Pedeset godina Pčelarskog društva Sisak

“Pčele su blago iz prirode”

"Pčele su blago iz prirode"

Pčelarsko društvo Sisak  u nedjelju, 22. sječnja, na prigodnoj je svečanosti obilježilo pedeset godina kontinuiranoga rada. Na izbornoj skupštini koja je prethodila ovoj svečanosti dosadašnji predsjednik Boris Mirilović ponovno je izabran za predsjednika.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/01/PCELA-1.mp3?_=1

 

 

Društvo promovira pčelarstvo, med, pčelinje proizvode, a pčele su blago koje nam pruža priroda, podsjeća Mirilović.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/01/PCELA-2.mp3?_=2

 

Povećanjem broja zajednica na terenu pojavila se „mala gužva“, lokalno stanovništvo se počelo „bojati“ pčela, no s pčelama , kaže Mirilović, se treba naučiti živjeti.

 

 

Gradonačelnica Sisak Kristina Ikić Baniček čestitala je pčelarima ovu značajnu i važnu obljetnicu, podsjetivši kako građani Siska prepoznaju pravi med i kako za svoje obitelji nabavljaju onaj ili kupljen izravno od proizvođača ili na sisačkoj gradskoj tržnici kod certificiranih proizvođača. Grad Sisak podupire rad Pčelarskog društva i nastavit će to činiti i dalje, prije svega kako bi se sačuvala domaća proizvodnja, domaći med i proizvodi od meda, rekla je gradonačelnica obraćajući se sisačkim pčelarima.

 

 

Za napredak pčelarstva treba svakodnevno usavršavati znanje o pčelama, pa Hrvatski pčelarski savez organizira u suradnji s resornim ministarstvom  niz radionica, koje se odnose ili na uzgoj ili na zakonsku regulativu, te mogućnost financiranja pčelarstva iz europskih fondova, rekao je u Sisku predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Vladimir Bilek.

 

 

 

Naša županija je najveće područje u Europi pod kestenovom šumom, istaknula je  zamjenica župana Anita Sinjeri Ibrišević.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/01/PCELA-3.mp3?_=3

 

 

Županija pomaže pčelarima s našeg područja potporama, dodala je Anita Sinjeri Ibrišević i najavila:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/01/PCELA-4.mp3?_=4

 

Na prigodnoj svečanosti dosadašnjim predsjednicima društva uručene su plakete, a domaćini su se na potpori zahvalili i Gradu Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji.

 


 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version