Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Pojačan angažman terenskih ekipa HEP-a

Tijekom prijepodneva 3.100 kupaca u SMŽ bez električne energije

Tijekom prijepodneva 3.100 kupaca u SMŽ bez električne energije

Snježno nevrijeme i jak vjetar koji su u noći s 05. na 06. siječnja, te tijekom petka, 06. siječnja  zahvatili cijelu Hrvatsku uzrokovali su manja oštećenja i prekide na distribucijskoj mreži na području više županija, stoji u priopćenje HEP-a o stanju u opskrbi električnom energijom u uvjetima elementarne nepogode na području Republike Hrvatske.

U skladu s najavama meteoroloških službi, HEP Operator distribucijskog sustava se pripremio na pojačani angažman terenskih ekipa. Tako su, unatoč izrazito nepovoljnom vremenu i teškim uvjetima, radnici HEP-a na terenu od ranog jutra te su uspjeli doći do većine lokacija gdje su nastali kvarovi i pristupiti njihovom otklanjaju.

Izdvajamo dio iz priopćenja koji se odnosi na opskrbu na području Sisačko-moslavačke županije.

U Sisačko-moslavačkoj županiji jak vjetar uzrokovao je pad drveća na vodove te kidanje žica dalekovoda zbog čega je bez napajanja na područjima Jasenovca te Volodera pored Kutine u prijepodnevnim satima , u petak, 06. siječnja ,bilo oko 3100 kupaca.

Svi kvarovi su otklonjeni osim kvara na području Čemernice gdje je bez napajanja još oko 100 kupaca.  Radnici HEP-a i dalje ulažu maksimalan trud i napor  kako bi se kvarovi što prije otklonili i kako bi se normalizirala opskrba kupaca električnom energijom. Stoga, za razumijevanje molimo sve građane  kojima je ovo nevrijeme prouzročilo poteškoće u opskrbi električnom energijom.

Unatoč vrlo niskim temperaturama, dnevna potrošnja električne energije u Hrvatskoj ne približava se rekordnoj dnevnoj potrošnji električne energije od 63.780 MWh (megavatsati) ostvarenoj  7. veljače 2012. Naime, jučer je, 5. siječnja, ostvarena potrošnja od 54.690 MWh, dok se danas i sutra očekuje i nešto manja potrošnja: oko 53.500 MWh (procjena za 6. siječnja), odnosno oko 53.820 MWh (procjena za 7. siječnja).

HEP je pravodobno osigurao dovoljne količine električne energije iz vlastite proizvodnje te nabavom na tržištu. Također, osigurao je dovoljne količine energenta, potrebnih za proizvodnju električne i toplinske energije.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.