Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Povjerenik Hogan na poziv zastupnice Petir dolazi u Hrvatsku!

“Jako mi je drago što se povjerenik Hogan odazvao mom pozivu”

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir sudjelovala je 21. siječnja 2017. na tradicionalnom obilježavanju blagdana sv. Vinka, zaštitnika vinogradara i njihovih vinograda te početka nove vinogradarske godine koje je organizirala Udruga vinogradara i voćara „Škrlet“ u vinariji obitelji Trdenić u Popovači.

Vlasnik te Vinarije, Tomislav Trdenić proglašen je jednim od deset najboljih mladih hrvatskih poljoprivrednika na natječaju koji je zastupnica Petir, kao ambasadorica projekta EPP-a, organizirala u Hrvatskoj u 2015. godini. Upravo će njegova vina, kao i vina drugih moslavačkih vinara zastupnica Marijana Petir predstaviti ove godine 28. ožujka na izložbi „Zeleno-plava zipka Hrvatske“ koju organizira u Europskom Parlamentu u Bruxellesu. Izložbom će zastupnica Petir predstaviti Moslavinu, Park prirode Lonjsko polje i Sisačko-moslavačku županiju dok će na konferenciji koja prati izložbu predstaviti najvažnije gospodarsko-turističke manifestacije i potencijale županije.

Petir EPP

„Svi posjetitelji moći će kušati hranu s naših OPG-a kao i vina naših vinara. Za vinare sam dogovorila i susrete s potencijalnim poslovnim partnerima jer mi je želja da se moslavačka vina nađu i na europskom tržištu“, rekla je zastupnica Petir prilikom proslave Vincekova. Uz to, upravo je u siječnju završio novi natječaj koji je zastupnica Petir provela za odabir najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika, čije će se proglašenje održati 24. ožujka.

Na novinarski upit o dolasku europskog povjerenika za poljoprivredu i ruralni razvoj Phila Hogana u Hrvatsku, zastupnica Petir potvrdila je kako je povjerenik Hogan prihvatio njezin poziv. „Jako mi je drago što se povjerenik Hogan odazvao mom pozivu i što će sudjelovati na svečanosti proglašenja ovogodišnjeg najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika, a prisustvovat će i međunarodnoj konferenciji o poljoprivredi“.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.